Objavljeno

Visoka fluktuacija na današnjem tržištu rada je verovatno skuplja nego ikada. „Bitka” za talente je sve oštrija svakoga dana, a kompanije pokušavaju da pronađu magičnu formulu za podizanje lojalnosti.

Naša formula možda nije magična, ali dobro funkcioniše 🙂 Kroz naš „People Analytics” program možemo da izračunamo koliko novca je izgubljeno usled fluktuacije i koliko kompanija može da sačuva ako fluktuaciju smanji. Dodatno, kada kombinujemo ove podatke sa podacima istraživanja zadovoljstva zaposlenih i drugim podacima, možemo da objasnimo do 84% varijanse fluktuacije, identifikujući ključne faktore na kojima treba raditi, kako bi akcioni plan koji se kreira imao najveći efekat.

Tako smo u jednoj proizvodnoj kompaniji sa 600 zaposlenih identifikovali faktore kojima je kompanija mogla da uštedi 425.115 eura u sledećoj godini, samo smanjujući fluktuaciju.

Koliko vašu kompaniju košta svaki zaposleni koji ode? Da li znate?

Ukoliko želite da saznate više o ovoj konkretnoj studiji slučaja, ostavite e-mail adresu ovde, i mi ćemo vam poslati pdf dokument sa detaljnijim opisom.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj sajt koristi Akismet da bi sprečio spam.- Saznajte kako se podaci iz Vaših komentara obrađuju.