Objavljeno

Pre svega jedna mini digresija. Danas svi koriste priliku da se hvale i to prilično zna da smara. Ovo nije takav tekst. Želim iskreno da podelim jedan pogled iznutra, jer mislim da je baš super da jedni s drugima delimo to što imamo i tako svi budemo bolji.

Evo o čemu se radi. Poslednjih godina smo redovno izglasani od strane kandidata za HR agenciju sa najboljim procesom selekcije. Ja sam inače malo samokritičan. Zato se, pored ponosa na našu ekipu koja vredno radi za ta priznanja, uvek malo zapitam „zašto baš mi?“ u prilično oštroj konkurenciji HR agencija u Srbiji. Da, gajim poštovanje prema kolegama koje isti ovaj posao rade zaista dobro, naročito prema onima koji su hrabri da unose inovacije.

Ali, pre nego što odgovorimo na pitanje iz naslova, hajde da napravimo mali uvod.

 

Rat

Kandidati danas sve češće očekuju da selekcija bude vrhunsko iskustvo. Moramo da smišljamo mnogo kreativnije oglase, na intervjuu ne smemo da pritiskamo nezgodnim pitanjima, moramo da gejmifikujemo i koristimo čet-botove da kandidatima ne bi bilo dosadno da popunjavaju prijavu za posao. Sve u svemu, da ceo proces selekcije učinimo sjajnim iskustvom! Da, sa sve uzvičnikom.

Moramo da se cimamo mnogo više nego pre, izlazimo u susret terminima, tolerišemo kašnjenje, nedolaske, dolaske u bermudama, nonšalantan pristup intervjuima i slično. Kao što su kandidati dugo tolerisali razne bahatosti poslodavaca prema njima, dok su poslodavci bili u boljoj poziciji. Verujem da svi imate ovakvih iskustava, koja sigurno nisu izumrla. Ja sam na primer sarađivao sa poslodavcima koji pale cigarete na intervjuu, jedu pred kandidatima (a ne ponude ih), ispaljuju komentare „ne zapošljavam Crnogorce“ i slično.

Sve dok nije buknuo Rat za talente.

Koji se u međuvremenu i završio.

Talenti su pobedili, verovatno ste čuli.

E sad, kako da se istakneš u takvoj konkurenciji, u borbi za ono malo talenata koji su voljni da te razmotre za budućeg poslodavca? Dolazimo do momenta istine i otkrivamo Tajnu zbog koje, pretpostavljam, kandidati vole da dolaze kod nas.

 

Tajna

Ponašamo se normalno.

Znam, znam, zvuči malo pretenciozno, ali hajde da pojasnimo. Hoću da kažem da ne radimo ništa spektakularno. Ne skidamo zvezde s neba kandidatima. Ne koristimo čet-botove, niti smo gejmifikovali prijave. Nismo ukinuli testove sposobnosti, iako znamo da frustriraju kandidate, i to sa uzvičnikom. Ne serviramo voće, niti delimo poklončiće (osim kad nam neko ne mazne olovku sa testiranja).

A šta onda radimo?

Šaljemo povratne informacije u 100% slučajeva. Ne personalizujemo ih, to bi oduzelo zaista puno vremena. Samo ih lepo sročimo.

Ljubazni smo kada zakazujemo intervju i damo kandidatima dosta informacija – kako će izgledati testiranje i intervju, s kim će pričati, koliko će trajati. Kandidati to cene.

Pre intervjua se upoznamo s biografijom i pripremimo strukturisan intervju.

Na intervjuima smo prijatni, fokusirani i profesionalni. Postavljamo teška pitanja, ali profesionalno.

Poštujemo rokove.

 

Sjajna vest, zar ne?

Ovo su sjajne vesti za poslodavce! Da bi kandidati tvoj proces selekcije označili odličnim iskustvom ne moraš da skidaš zvezde s neba. Ne moraš da praviš velike investicije, niti da se uključuješ u trku sa hi-tech rešenjima. U jednom momentu će i to postati standard, ali za sad je dovoljno malo više razumevanja situacije u kojoj se nalazi Čovek koji aplicira za posao. I to neće nikada izaći iz mode.

Još jednom da rezimiramo recept – obaveštavanje svih kandidata, ljubaznost i profesionalnost. Najbolje stvari na svetu su besplatne, zar ne?

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj sajt koristi Akismet da bi sprečio spam.- Saznajte kako se podaci iz Vaših komentara obrađuju.