Analitičko vrednovanje je proces određivanja relativne vrednosti svakog radnog mesta u kompaniji. Osnovni princip ovog procesa je objektivno bodovanje radnih mesta prema raznovrsnim kriterijumima, odnosno indikatorima kojima se utvrđuje težina posla, a samim tim i koeficijenti za osnovnu zaradu.

Značaj vrednovanja radnih pozicija je u tome što ona daje osnov za uspostavljanje pravednog sistema zarada u kompaniji. Ishod projekta analitičkog vrednovanja su koeficijenti koji se pripisuju svakom pojedinačnom radnom mestu.

Sistem analitičkog vrednovanja TIM Centra uključuje 15 relevantnih kriterijuma procene, koji su svrstani u četiri krupne kategorije:

  • stručnost,
  • zahtevi posla,
  • odgovornost i
  • uslovi na radu.

Važno je napomenuti da kriterijumi moraju biti raznovrsni, kako bi se svim radnim mestima pružila mogućnost da dobiju bodove. Na primer, menadžerski poslovi će dobijati više bodova na indikatorima poput stručnosti i odgovornosti, a izvršilački poslovi u proizvodnji će dobijati više bodova za teže uslove na radu.

Osnovna prednost sistema vrednovanja TIM Centra je u tome što je potpuno prilagodljiv svakoj industriji, veličini i stepenu razvoja kompanije. Samo bodovanje se vrši objektivno, od strane više procenjivača, što ne ostavlja prostor za subjektivnost. Osim vrednovanja, sastavni deo usluge predstavlja i konsultativni rad sa menadžmentom, u cilju što pravednije i pažljivije implementacije sistema.

Zainteresovani za ovu uslugu? Slobodno nam pišite!

Konsultujte nas

Dugogodišnja saradnja sa Tim Centrom je bila posebno zadovoljstvo za nas u Fabrici šećera Te-To Senta zbog visokog nivoa stručnosti i pozitivnog pristupa svakoj problematici. Od svih projekata koje smo zajedno odradili, istakla bih projekat analitičkog vrednovanja radnih mesta, koji je sadržao u sebi reviziju postojeće sistematizacije, unificiranje opisa poslova, analitičko vrednovanje, uvođenje fleksibilnih platnih razreda i sistema motivacije. Na kraju kao rezime mogu da iznesem da su saradnici Tim Centra ispunili sva naša očekivanja u saradnji i spremosti za rešavanja problema.

Teodora Deak, Generalni manager - Fabrika šećera Te-To Senta