Profesionalizam, posvećenost, kreativnost, fleksibilnost – to su odlike saradnje sa TIM Centrom. U procesu osmišljavanja razvojnog programa za potrebe Direct Media, saradnici iz TIM Centra su pokazali razumevanje konteksta i specifičnosti naše organizacije i adekvatno prilagodili svoju ponudu našim ciljevima. U realizaciji, TIM Centar je bio dosledan, ekspeditivan i prilagodljiv promenljivim interesovanjima i individualnim potrebama naših zaposlenih. TIM Centar je prava adresa za organizacije koje žele da podrže i osnaže svoj TIM.

Ivana Mihajlović - HR manager, Direct Media

Sa TIM Centrom negujemo višegodišnju partnersku saradnju. Kada god postoji pitanje ili potreba koja je usmerena na zaposlene u Savacoop-u, u TIM Centru pronalazim rešenje. Otvoren i fleksibilan pristup, posvećenost klijentu i dobra komunikacija su nešto što odlikuje našu saradnju.

Sava Đurica - Vlasnik komanije Savacoop

TIM Centar uvek rado preporučujem kolegama iż branše ukoliko im je potreban HR partner u procesu selekcije koji će brzo prepoznati specifičnosti poslovanja, definisati baš onaj pravi profil kandidata i biti dovoljno fleksibilan za izmene koje brza industrija nosi sa sobom. U saradnji sa TIM Centrom nameće se osećaj da radimo za isti cilj, da smo na istoj strani, a to je možda i glavna konkurentska prednost ove kompanije u usponu.

Jelena Mimić Milanović - HR manager, Delphi

Zahvaljujući Programu psihološke podrške, naši zaposleni se lakše nose sa stresom i lakše prevazilaze razne prepreke na putu pune efikasnosti na svojim radnim mestima.
Preduslov za uspeh ovakvog projekta je poverenje. Tim Centar je za veoma kratko vreme pridobio poverenje svih naših zaposlenih.
Pored izuzetne stručnosti i fleksibilnosti, naši zaposleni su prepoznali ogroman trud Tim Centra da do tančina upozna kako naši biznisi funkcionišu, u šta verujemo i šta vrednujemo.
Program psihološke podrške je jedna od najlepših stvari koje je Infostud uradio za svoje zaposlene.

Olja Šećerov - Human Resources, Infostud

Šta odvaja Tim centar od drugih saradnika? Posvećenost svakom projektu, odlično razumevanje potreba klijenta i prilagođavanje istim, pozitivan stav i entuzijazam sa kojim prilaze svakom zadatku i kojim oboje celu saradnju.
Sa TIM Centrom smo imali saradnju na osetljivom projektu upravljanja Organizacijskom kulturom u AD Neoplanta, kada su pokazali visok nivo razumevanja specifičnosti svakog biznisa. Ono što se pokazuje danas, na drugim projektima koje imamo sa TIM Centrom je da njihov fokus i pažnja ne opadaju vremenom i da su uvek spremni da ulože maksimalnu efikanosnost, profesionalnost i trud u ono što rade.

Ivana Canić - Talent Manager, Nelt Co.

TIM Centar je naša agencija za procenu kandidata za zaposlenje, sa kojom sarađujemo od 2012. godine, gotovo na dnevnom nivou. Od samog početka su izuzetno profesionalni i odgovorni, a izveštaji o kandidatima su pouzdani i precizni. Zbog toga smo, za sve ove godine, razvili odličnu saradnju i odnos poverenja.

Saša Škundrić - Direktor ljudskih resursa, OTP banka

Dugogodišnja saradnja sa Tim Centrom je bila posebno zadovoljstvo za nas u Fabrici šećera Te-To Senta zbog visokog nivoa stručnosti i pozitivnog pristupa svakoj problematici. Od svih projekata koje smo zajedno odradili, istakla bih projekat analitičkog vrednovanja radnih mesta, koji je sadržao u sebi reviziju postojeće sistematizacije, unificiranje opisa poslova, analitičko vrednovanje, uvođenje fleksibilnih platnih razreda i sistema motivacije. Na kraju kao rezime mogu da iznesem da su saradnici Tim Centra ispunili sva naša očekivanja u saradnji i spremosti za rešavanja problema.

Teodora Deak - Generalni direktor, Fabrika šećera Te-To Senta

Opšte je poznato da svaki posao sa sobom nosi i određenu količinu stresa, posebno za one na visoko odgovornim pozicijama. U želji da pomognemo našim menadžerima, u saradnji sa TIM Centrom organizovali smo trening gde su koleginice i kolege imali priliku da se informišu o stresu, analiziraju svoje uzročnike i aktivno krenu u rešavanje ličnih stresnih okidača. U lepom ambijentu na Fruškoj gori, u dobroj atmosferi kojoj su pored samih kolega, u velikoj meri doprineli i pozitivni i stručni predavači, aktivno i otvoreno se radilo na aktuelnim problemima. O tome da smo napravili dobar izbor teme i predavača, govore i komentari učesnika: "Zadovoljan sam, mnogo praktičnih komentara i predloga. Lepo je bilo, a verujem da će imati i pozitivan uticaj na dalje. ", "Trening treba organizovati i za druge kolege u firmi", "Odličan trening!".

Lea Vujović - HR specialist, RT RK d.o.o.

Značaj komunikacije sve više raste u svakom segmentu poslovanja. Čak i kada ne govorimo mi komuniciramo govorom tela. Lični kontakt kao najvažniji oblik komunikacije, i koja je naš svakodnevni posao i zbog toga je za nas veoma važno da umemo da prenesemo pravu poruku ka našim kupcima, proizvođacima, i da će naš sagovornik shvatiti baš onako kako smo i želeli da je razume.
Kompanija KWS je svesna da je ključ uspešnog poslovanja zdrava komunikacija sa našim saradnicima I KWS prodajni tim je već treću godinu uspešno obavlja razne treninge, kako verbalne tako i neverbalne komunikacije, u Tim centru u Novom Sadu.
Komunikacija je ključ koji otključava sva vrata, pa su tako veštine komuniciranja ključni sastojak izgradnje sopstvenog uspeha.

Sandra Laušević - Regionalni manager prodaje, KWS

Sa TIM Centrom smo sarađivali na više različitih projekata. Nakon što su nam pomogli da saznamo raspoloženja i mišljenja zaposlenih u našoj kompaniji, i da na osnovu rezultata bolje organizujemo ljudstvo i posao, obratili smo im se za pomoć u usavršavanju liderskog kadra. Veoma smo zadovoljni napretkom naših zaposlenih koji su pohađali kurseve i toplo preporučujemo ovaj vid edukacije za sve one koji rade na rukovodećim pozicijama.
Ono što TIM Centar izdvaja od ostalih sličnih agencija jesu na prvom mestu ljudi koji čine ovu agenciju. Srdačni, vredni i pre svega profesionalni. Zamislite da stičete nova znanja i veštine, a to radite u društvu prijatelja u opuštenoj i vedroj radnoj atmosferi - to je TIM Centar.

Jelena Prole - Managing Director, PLANet Systems Group

Ono što posebno izdvaja Tim Centar od ostalih konsultantskih agencija jeste izuzetna moć da upoznaju duh i kulturu kompanije, prilagode se potrebama tima za koji rade, kao i da sve svoje usluge pružaju na engleskom jeziku. Menadžment naše kompanije imao je priliku da prođe niz treninga, individualnih koučing susreta i tim bilding aktivnosti, što je u izuzetnoj meri uticalo na naše međusobno razumevanje, povezanost i ostvarivanje boljih rezultata.

Zorana Stamenić - HR manager, Le Belier

Sa Tim Centrom smo odradili timski coaching u trenutku uspostavljanja HR SHS Centra Nelt Grupe. Specifičnosti lateralne integracije više timova, detaljne revizije prethodno razrađenih praksi rada, te inkluzije novozaposlenih u tim, iziskivali su detaljnu pripremu osetljive i izazovne radionice, gde su nam kolege iz Tim Centra bili od neprocenjive pomoći na osnovu svog dubokog razumevanja timskog načina funkcionisanja baziranog na višegodišnjem iskustvu u industriji. Priprema radionice i realizacija iste su ispunile sva očekivanja tima učesnika i jednostavno govoreći pomogle u izgradnji i usaglašavanju politike rada novog organizacionog dela kompanije. Uspostavljene su vrednosti tima i što je jos važnije, data je podloga zajedničkim obrascima profesionalnog ponašanja koji su postali spontani izraz grupne svakodnevnice.

Kao rezultat uspešnog posla, sa ljudima iz Tim Centra smo dogovorili naredne radionice i uspostavili saradnju na duže staze.

Nemanja Knežević - Group HR Shared Services Manager, Nelt Co

Čitav život sam imao i nalazio osobe koje su mi pomagale, učile, savetovale. Od roditelja, sestre, starih prijatelja u srednjoj školi, kasnije šefova, mentora, partnera... Ne zato što sam mislio da ne mogu sam, nego zato što je bilo logično da mogu više sa nekim. Ali tek 2016, u trenutku poslovnog zamora, rešio sam da isprobam i pravi poslovni coaching i krenuo u coaching sa Tim Centrom, konkretno sa Milicom. Iskreno, bio je pun pogodak. Milica je osoba sa znanjem iz druge oblasti nego ja, sa iskustvom u poslovnom okruženju i pravom dozom smirenosti. I nastupila je taman na način koji je meni bio potreban. Kroz rad sa Milicom, brže i lakše sam prošao kroz dileme i odluke koje sam imao i trebao da donesem. Par ključnih prednosti koje sam osetio prilikom coachinga su:

- Ubrzavanje procesa: verovatno bih sve to mogao i sam, ali sporije. A vreme je najskuplje.
- Dobio sam jednostavna i logična teorijska objašnjenja za određene situacije. Što omogućava da se lakše kroz njih prolazi. Sa znanjem, ne samo po intuiciji.
- Dobijate objektivan i nezavistan pogled sa strane (ako je coach dobar :) ). Coach vam nije prijatelj niti zaposleni i nema razloga da vam povlađuje niti da gleda iz vaših cipela stvari.

Iskrena preporuka, čak i savet da probate coaching!

Branimir Gajić - Finansijski direktor, Infostud

Jedan od veoma važnih zahteva projekta ispitivanja organizacione klime u kompaniji Atos odnosio se na uspostavljanje ravnoteže između zastupljenosti globalnih korporativnih tema i lokalnih specifičnosti karakterističnih za naše tržište. Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti, fleksibilnosti i entuzijazmu Tim-ovih konsultanata, ovaj zahtev je ispunjen. Projekat je imao neočekivan uspeh, a kompanija Atos je stekla partnera od poverenja.

Jelena Lisac - HR Business Partner & Talent Manager for CEE, ATOS IT Solutions and Services

TIM Centar je za kompaniju Peštan sproveo vrlo kompleksan projekat analitičkog vrednovanja radnih mesta, uz prethodno optimizovanje organizacijske strukture. Iako je naša kompanija vrlo kompleksan sistem sa oko 1.000 zaposlenih i preko 120 različitih radnih mesta, konsultanti TIM Centra su u vrlo kratkom roku realizovali ovaj zahtevan projekat, pri tom vodeći računa o svakom detalju. Posebno bismo istakli odlično vođenje procesa određivanja koeficijenata za plate, gde su obezbedili pravednost i objektivnost, što je omogućilo da se ovaj sistem uspešno održava već dugo godina u našoj kompaniji. Pored velikog poverenja u njihovu stručnost, istakla bih entuzijazam, fleksibilnost i drugarski pristup ekipe iz TIM-a, zahvaljujući čemu je saradnja sa njima pravo zadovoljstvo.

Jelena Petković - Izvršni direktor, Peštan

Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa ljudima iz TIM Centra koji su na pravi način prepoznali potrebe kompanije Mozzart i profesionalno sproveli naše zahteve u delo. Istraživanje koje je rađeno, iako dosta kompleksno i izazovno, je odrađeno na najvišem nivou, sa visokim nivoom detalja, što nam je mnogo pomoglo u daljim poslovnim poduhvatima. Stručnost, kreativnost i fleksibilan pristup ljudi koji čine TIM Centar su za svaku preporuku.

Filip Jovanović - Director of Gaming Department, Mozzart Sportske Kladionice

Tim Centar je u našoj kompaniji veoma efikasno sproveo istraživanje organizacione klime, kulture i stavova zaposlenih, pruživši nam jasan uvid u osećanja i stavove zaposlenih spram radnog okruženja. Uz odlično generisane i prezentovane rezultate istraživanja, dobili smo i visoko kvalitetne smernice za unapređenje zadovoljstva zaposlenih, koje smatramo važnim preduslovom uspešnog funcionisanja i daljeg razvoja. O profesionalnosti, kreativnosti i entuzijazmu ovog izuzetnog Tima možemo izreći samo reči hvale.

Vladimir Dukić - COO, PLANet Systems Group

Negujemo dugogodišnju i izuzetno uspešnu saradnju sa TIM Centrom. Izuzetna profesionalnost i kreativnost, naročito u oblasti profesionale selekcije. Velika posvećenost klijentu i fleksibilnost u prilagođavanju procesa potrebama naše kompanije.

Jelena Vlček - COO, FSD d.o.o.

Kompanija LINDE GAS SRBIJA je za svoje zaposlene, u saradnji sa TIM Centrom iz Novog Sada, organizovala Tim Bilding obuku, koja je imala izuzetnu dinamiku od samog početka:
Dočekani smo od strane nasmejanih lica u TIM-u na Petrovaradinskoj tvrđavi, čija prijatnost nas je pratila sve vreme našeg druženja, sve do završetka programa u prelepom ambijentu Sremskih Karlovaca.
Timske vežbe uz doručak sa pogledom na Dunav, tura podzemnim hodnicima na Tvrđavi u kojima i dalje možete osetiti zvuk bitaka, paint-ball u kome se jasno vide sposobnosti lidera i organizatora i gde timski duh u potpunosti dolazi do izražaja, Escape Room- sobe iz kojih nećete tako lako pobeći ma koliko se trudili, obilasci crkava koje su obeležile viševekovnu istoriju ne samo lokalnog stanovništva već i slobodno se može reći čitavih civilizacija, muzeja šibica u kojima se možete podsetiti nekih stvari koje ste poslednji put videli u detinjstvu, vinarije u Sremskim Karlovcima gde hrana i vino dobijaju novu notu...
Prelepi ambijenti, sjajno druženje, izvrsna hrana, savršena organizacija!

Zoran Ćuk - HR menadžer, Linde Gas Srbija

Odlazak na trening efikasnosti nam je omogućila firma u sklopu investiranja u soft skills razvoj zaposlenih. Trening se sastojao iz zasebnih celina, koje su na kraju ipak pravile jednu odličnu priču. Dosta je bilo akcenta na vežbama, tako da nam je vreme proletelo svaki put. Radnu i nadasve pozitivnu atmosferu su obezbedile predavačice, ali smo se i mi, kao grupa, potrudili da doprinesemo sto je više moguće. Moj lični utisak je da većinu stvari koje su nam bile predavane smo znali iz svakodnevnog života, ali nam je trening ipak pomogao da sve to stavimo u neku smislenu formu, kako bismo mogli da analiziramo i ostvarimo napredak. Dosta sam naučio o sebi, šta me motiviše, ali i šta mi je bilo bitno, a zapostavljao sam zbog loše organizacije. Da sve ne ostane na rečima, ukratko posle završetka treninga, postepeno sam uveo promene u svoj život i nastaviću sa tim.

Radoslav Popov - IT Consultant, Synechron

Početak saradnje sa Tim Centrom definitivno predstavlja jednu od značajnih prekretnica u našem radu i razvoju kao pojedinaca i menadžera kompanije. Pronašli su adekvatan način da pristupe svakome od nas u skladu sa ličnim profilima. Zahvaljujući tome, u kratkom vremenskom periodu smo ostvarili zavidan napredak u medjusobnoj komunikaciji i saradnji, što se momentalno odrazilo pozitivno i na rezultate fabrike. Definitivna preporuka za one koji veruju u potencijal svojih ljudskih resursa i žele da investiraju u njega.

Dejan Bunghart - Operativni menadžer, Le Belier Kikinda

Trening za trenere - zabavan, aktivan sa veoma bogatim sadržajem, što teorijskim što praktičnim. Posebno mi se dopalo što se svakim učesnikom postoji i individualni rad, tj. što postoji plan ličnog razvoja za svakoga. Puno toga novog sam naučila, ali upravo zbog velikog akcenta na praksu uspela sam i da se isprobam u različitim aspektima trenerskog posla i polako krenem sa usavršavanjem svojih trenerskih veština. Sve u svemu, jedno veliko iskustvo kroz koje sam mnogo naučila i iz kog sam izašla drugačija nego što sam bila.

Lea Vujović - HR specijalista, RT-RK d.o.o.

Trening za trenere je izuzetno doprineo mom ličnom razvoju. Najznačajniji uvid koji sam stekla tokom programa jeste da granice razvoja ne postoje, već su tamo gde ih mi postavljamo. Od srca preporučujem svim ljudima koji žele da rade na ličnom razvoju i žele da nauče kako da uče druge.

Romana Janković - HR mendžer, Enterijer Janković

Izuzetan trening koji u potpunosti ispunjava postavljene ciljeve učesnika. Usvojila sam znanja i veštine za samostalno sprovođenje svih faza treninga. Posebno ističem da su tehnike učenja bazirane na praktičnom radu i prilagođene radu sa odraslima, te donose zaista impresivne rezultate kod učesnika.

Ivana Mirković Čuvardić

Ivana Mirković Čuvardić - Vodeći stručni saradnik, Služba za ljudske resurse, JP "Elektro privreda Srbije"

Obuka za profesionalnu selekciju mi je puno pomogla u mom dosadašnjem radu. Obuka je koncipirana na otvorenoj razmeni iskustava u ovoj oblasti pa sam mogao sam da naučim i od predavača i od drugih kolega učesnika. Svaki polaznik obuke imao je prilku da se oproba u ulozi intervjuera i u ulozi kandidata za posao koji se intervjuiše. To mi je pomoglo da sagledam proces iz oba ugla i omogućilo da se bolje pripremim za intervjue.

Luka Ljubičić - Human Resources Specialist, Tarkett d.o.o.

Mogu da se pohvalim kompletnom primenom stečenih veština, počevši od samog pisanja oglasa, selekcije biografija, selekcije kandidata, pa do konačne odluke, slanja ponuda i odgovora. Moj susret sa kandidatima sada izgleda mnogo bogatije i profesionalnije. Stekao sam saznanje gde treba da usmerim pažnju, na kojim pitanjima da potenciram, što mi je omogućilo da bolje izvršim procenu kandidata i lakše donesem odluku o eventualnom angažmanu. Pohađanjem ovog trening programa dozvolićete sebi luksuz da jednu interaktivnu radionicu prenesete u svoju kancelariju ili salu za procenu potencijalnih kandidata.

Dule Bašić - Saradnik za ljudske resurse, Nectar d.o.o.

Iako imam dvogodišnje iskustvo u oblasti regrutacije i selekcije kandidata, obuka je uspela da mi pruži i neka nova znanja. To se pre svega odnosi na način kreiranja pitanja tako da procena željenih kompetenci kod kandidata bude tačnija. Pored toga, razmena iskustava sa kolegama iz prakse je bila vrlo korisna za dalje unapređenje procesa na poslu koji obavljam.

Maja Prljević - Specijalista za regrutaciju i selekciju, Galerija podova

Smatram da je obuka meni donela nekoliko veoma bitnih saveta, kao što je sama priprema za intervju i način kreiranja situacionih pitanja. Moram priznati da kad god sam u mogućnosti pravim spisak pitanja pred intervju i zahvalna sam edukatorima na tom savetu. Obuku već uveliko preporučujem kolegama za koje smatram da će im veoma koristiti, kao i meni.

Milica Jovetić - HR Saradnik, MK Group d.o.o.