Objavljeno

U četvrtak 21.11. u 18 časova održan je prvi HR meetup pod nazivom SHARE. Poslovni inkubator bio je mesto okupljanja velikog broja novosadskih hr-ova, menadžera i programera. Povod je bio volja i želja za deljenjem znanja, iskustva i ideja, ovaj put na temu „Koji je X faktor za zadržavanje programera“.

Kako je nastao SHARE?

U TIM Centru negujemo kulturu deljenja znanja i veoma vrednujemo razvoj. U tom duhu, realizujemo različite interne razvojne projekte, a neretko sa razvojnim projektima izlazimo i u zajednicu, sa željom da svi budemo bolji.

Ovaj put, ideja o realizaciji meetup-ova koji bi na jedno mesto okupili novosadske HR-ove i omogućili kvalitetnu i svima korsinu razmenu znanja i iskustva, javila se istovremeno u još jednoj susednoj kući – u komaniji Symphony. Udruženim snagama realizovali smo prvi novosadski HR meetup – SHARE.

Sada možemo da odahnemo i da kažemo da je ideja bila dobra i realizacija uspešna!

Ko su bili učesnici panela?

Na meetup-u su govorili HR-ovi uspešnih novosadskih kompanija:

Karlo Bem,  HR menadžer u novosadskom ofisu kompanije Symphony sa višegodišnjim iskustvom rada u IT industriji od samog zapošljavanja, preko razvoja i brige o ljudima, do organizacijskih i finansijskih planiranja najviših nivoa.

Maja Stančetić, deo HR tima kompanije Schneider Electric DMS gde radi na poziciji Specijalista za razvoj zaposlenih, sa iskustvom koje uključuje upravljanje talentima, razvoj pojedinaca, timova i organizacija kroz trening, mentoring, koučing i kontinuiranu podršku.

Dragana Okanović, konsultant za ljudske resurse i jedan od osnivača TIM Centra. Ima više od deset godina iskustva u radu sa zaposlenima koji uključuje treninge, procene i konsultativni rad na svim nivoima, sa različitim vrstama delatnosti.

 

Na koja pitanja smo dobili odgovore?

Samo neka od pitanja na koja smo diskutovali, bila su:

Koja je generalna strategija zadržvanja zaposlenih u konkretnoj kompaniji?

Koja je ključna vrednost konkretne kompanije zbog koje zaposleni ostaju?

Na koji način selekcijom kandidata možemo da utičemo na zadržavanje?

Kako se određuju faktori zadržavanja i beneficije?

Koje su to karakteristike lidera koje omogućavaju zadržavanje?

Sa kojim izazovima i problemima se HR-ovi susreću?

 

Planovi za dalje…

Ovo je prvi HR meetup i planiramo da relizujemo ovakve susrete jednom kvartalno. Cilj nam je da doprinesemo jačanju (za sada) lokalne HR zajednice kroz susrete na kojima će HR-ovi da se upoznaju, povezuju, dele znanje i uče.

Pratite nas  i vidimo se u februaru!

 

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj sajt koristi Akismet da bi sprečio spam.- Saznajte kako se podaci iz Vaših komentara obrađuju.