Objavljeno

Brojnim primerima iz svakodnevnih životnih situacija uverili smo se u to koliki je značaj efikasnosti zaposlenih i dobre saradnja timova za uspešno poslovanje kompanije u celini. Postavlja se pitanje: Kako povećati efikasnost tima? Jedno od rešenja za povećavanje efikasnosti timova jeste organizovanje “team-building” treninga.

Organizacija i realizacija „team building“ treninga
Prvi korak ka uspešnom treningu jeste dobra priprema, koja podrazumeva detaljnu  analiza potreba grupe i ciljeva do kojih želimo da dođemo nakon treninga. Pošto svaka grupa ima svoje karakteristike, program treninga se dizajnira prema specifičnostima grupe.
Drugi korak podrazumeva samu relizaciju treninga. Najčeće se „team-building“ treninzi održavaju na nekom izolovanom mestu u prirodi. Metod rada koji se primenjuje na treninzima je raznovrsan i zanimljiv za učesnike, ali sa jasnim ciljem – povećanje grupne kohezije. Struktura učesnika može biti različita. Tako da se može desiti da u nekoj vežbi direktor sluša naređenja svojih zaposlenih, ili da kolege koje rade godinama zajedno se zaista upoznaju i zbliže.
Treći korak ima za cilj merenje efekata i promena do kojih je došlo nakon treninga. Rezultat ovakvog načina rada sa zaposlenima, jeste veće zadovoljstvo poslom, privrženost organizaciji, bolji međuljudski odnosi i lični razvoj svakog zaposlenog. Kroz timski rad, upoznajemo sebe i možemo da saznamo odgovore na neka od sledećih pitanja: Koja timska uloga nam najviše odgovara?Kako možemo da unapredim svoje funkcionisanje u timu i sl. Sa druge strane, u timu se uspostavlja podela uloga, bolji protok informacija, veća tolerancija i razumevanje, što su svakako prednosti i pozitivni efekti ovog treninga.
Čitajući ove redove, verovatno vam se nameće sledeće pitanje: zar ne bi bio isti efekat kada bismo se svi zajedno okupili i otišli negde na vikend, družili se, igrali fudbal i odbojku, a uveče pevali do zore? Odgovor na ovu dilemu je jednostavan: ne bi bio. U prvom slučaju bio bi ostvaren samo jedan cilj – dobar provod i lakše upoznavanje nekih zaposlenih. U slučaju osmišljenog i dobro planiranog treningakoji vode edukovani treneri, pored dobrog provoda ostvaruju se i ciljevi razvoja osobina i veština zaposlenih koje su potrebne za timski rad, kao i veća timska efikasnost.
Da rezimiramo, jedan „team-building“ trening možda neće rešiti sve probleme u Vašoj kompaniji. Međutim, ova vrsta treninga je sigurno prvi stepenik ka daljem razvoju i usavršavanju zaposlenih, što je imperativ savremenog i uspešnog poslovanja. Bez dobrog tima, nema ni konstruktivne komunikacije, kreativnih i inovativnih rešenja, dobre organizacije vremena i ljudskih resursa … Sve ovo mogu biti teme sledećih treninga na kojima je važno raditi, jer je to način koji vodi ka vrhu piramide – uspešnoj i profitabilnoj kompaniji sa zadovoljnim i uspešnim zaposlenima.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj sajt koristi Akismet da bi sprečio spam.- Saznajte kako se podaci iz Vaših komentara obrađuju.