PPP predstavlja pružanje strukturisane psihološke podrške zaposlenima, sa ciljem unapređivanja nijhovog blagostanja i organizacijskog zdravlja. Istovremeno, program ima i proaktivni karakter jer je fokusiran na prevenciju stresa i promociju konstruktivnih životnih stilova. Namenjen je kompanijama koje brigu o svojim zaposlenima shvataju kao važan aspekt poslovanja. Program podrazumeva pružanje ekspertske podrške u različitim životnim domenima, poput emocionalnih problema, porodičnih problema, stresa, raznih životnih kriza i sl.

Učešće u programu psihološke podrške za zaposlene je na dobrovoljnoj osnovi. Svi razgovori sa zaposlenim su poverljivi i bez saglasnosti zaposlenog nije dozvoljeno deliti sadržaj razgovora. Izuzetak su samo situacije u kojima je ugrožena bezbednost osoba ili kompanije.

Benefiti koje kompanija dobija ovim programom:

  • 95% korisnika je zadovoljno uslugom PPP-a
  • 57% slučajeva pokazalo povećanje produktivnosti nakon korišćenja PPP-a
  • Zdravstveni apsentizam je kod korisnika PPP-a manji za oko 50%
  • Employer branding
  • ROI: za svaki investiran € vraća se od 2-10€

SADRŽAJ PROGRAMA

Online „kick-off“ predavanje

Iskustvo nam govori da je neophodno prvo izgraditi poverenje među zaposlenima i detaljno im predstaviti uslugu. Stoga je prvi korak uvodni webinar na temu mentalnog zdravlja, tokom kog predstavljamo program i koristi koje zaposleni mogu imati od njega.

Online individualno savetovanje

Psihološko savetovanje predstavlja ključnu uslugu u PPP-u. Zbog epidemiološke situacije, savetovanje se održava isključivo putem aplikacija za video komunikacije (MS Teams, Zoom i sl.). Trajanje susreta je 60 min.

Edukativni tekstovi

Dogovorenom dinamikom možemo da plasiramo tekstove na teme koje su obuhvaćene programom. Njihov cilj je, s jedne strane edukacija zaposlenih, a sa druge motivacija za korišćenje programa. Teme tekstova se usaglašavaju u dogovoru sa klijentom.

Telefonska podrška

Zaposleni imaju na raspolaganju i savetnika iz TIM Centra za hitno telefonsko savetovanje od 15-ak minuta u slučaju kriznih situacija.

Pitaj psihologa

Putem Viber chat linije korisnici PPP-a mogu da postave pitanje našim savetnicima, ukoliko nemaju vremena, niti mogućnosti za telefonski poziv. Mogu da dobiju odgovore na neka važna pitanja, dileme ili poteškoće sa kojima se susreću.

Intervencije u krizi

U slučaju traumatskih situacija (poput povreda na radu, pljački i sl.) naš tim stručnjaka dolazi na mesto događaja (ako je to u skladu sa merama zaštite od COVID-a) i pruža psihološku podršku u vidu intervencija u krizi. Ove intervencije mogu da se sprovedu i online.

Joga

U okviru ugovorene usluge moguće je organizovati jedan ili više časova joge nedeljno u trajanju od 60 minuta. Zbog epidemiološke situacije, časovi joge sada se održavaju isključivo putem aplikacija za video komunikacije (Zoom, MS Teams i sl.).

Webinari i online događaji

Pokrivamo razne teme u okviru mentalnog zdravlja i prilagođavamo ih trenutnoj situaciji i izazovima. Nudimo webinare i online radionice na različite teme iz domena wellness/fitness/quality of life.

HR podrška

Naš PPP je programiran tako da ne predstavlja gotovo nikakvo opterećenje za HR. Ipak, ako zatreba bilo kakva pomoć ili podrška tokom programa – tu smo, nemojte se ustručavati da nas kontaktirate.

 

*Ovo su opcije koje preporučujemo. Nije obavezno uključivanje svih aktivnosti, već pravimo Tailor-made rešenje za svakog klijenta. Sve usluge su prilagođene trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

NAŠI KLIJENTI ZA PROGRAM PSIHOLOŠKE PODRŠKE

Zainteresovani za ovu uslugu? Slobodno nam pišite!

Konsultujte nas

Zahvaljujući Programu psihološke podrške, naši zaposleni se lakše nose sa stresom i lakše prevazilaze razne prepreke na putu pune efikasnosti na svojim radnim mestima.
Preduslov za uspeh ovakvog projekta je poverenje. Tim Centar je za veoma kratko vreme pridobio poverenje svih naših zaposlenih.
Pored izuzetne stručnosti i fleksibilnosti, naši zaposleni su prepoznali ogroman trud Tim Centra da do tančina upozna kako naši biznisi funkcionišu, u šta verujemo i šta vrednujemo.
Program psihološke podrške je jedna od najlepših stvari koje je Infostud uradio za svoje zaposlene.

Olja Šećerov - Human Resources Infostud