Mi verujemo u izreku: Čuo sam i zaboravio, video sam i zapamtio, uradio sam i razumeo.

Trening za trenere podrazumeva usvajanje savremenih teorijskih znanja, kao i veliki broj iskustvenih vežbi i praktičnih zadataka neophodnim za kreiranje realizaciju trening programa. Dodatna prednost ovog programa je i rad sa malom grupom, kao i usmerenost na svakog polaznika kroz individualni rad na ličnom osnaživanju – što su naši učesnici prepoznali kao veliku prednost i specifičnost ovog programa. Metodologija i organizacija rada podrazumeva sledeće aktivnosti:

 • Edukativni susreti – 5 x 8h, jednom mesečno
 • Individualni susreti – 5 x 1h, jednom mesečno
 • Praktične vežbe – 5 x 5h, jednom mesečno
 • Završni ispit – samostalni trening u trajanju 6h

Kome je namenjen?

Namenjen je svima koji bi želeli da ovladaju ovom veštinom i da se aktivno bave treninzima. Do sada su se najćešće prijavljivali psiholozi, HR menadžeri i specijalisti, mada ne postoje uslovi u pogledu obrazovanja i prethodnog radnog iskustva. Važno je samo da želite da se bavite treninzima.

Koje su teme obuhvaćene?

 • Modul I – Učenje – modeli i metode, učenje kod odraslih
 • Modul II – Definisanje trening ciklusa, ispitivanje potreba, oblici rada
 • Modul III – Ciljevi i dizajn treninga, facilitacija
 • Modul IV – Motivacija, rad sa „teškim učesnicima“, komunikacija
 • Modul V – Reklamiranje, evaluacija i monitoring

Koje su dobiti za učesnike?

 • Ovladavanje svim veštinama i znanjima neophodnim za samostalno kreiranje i sprovođenje trening programa
 • Lično osnaživanje kroz individualni rad
 • Iskustvo vođenja celodnevnog treninga

 

Voditelj edukacije: Dragana Okanović

Zainteresovani za ovu uslugu? Slobodno nam pišite!

Konsultujte nas

Trening za trenere - zabavan, aktivan sa veoma bogatim sadržajem, što teorijskim što praktičnim. Posebno mi se dopalo što se svakim učesnikom postoji i individualni rad, tj. što postoji plan ličnog razvoja za svakoga. Puno toga novog sam naučila, ali upravo zbog velikog akcenta na praksu uspela sam i da se isprobam u različitim aspektima trenerskog posla i polako krenem sa usavršavanjem svojih trenerskih veština. Sve u svemu, jedno veliko iskustvo kroz koje sam mnogo naučila i iz kog sam izašla drugačija nego što sam bila.

Lea Vujović - HR specijalista, RT-RK

Trening za trenere je izuzetn odoprineo mom ličnom razvoju. Najznačajniji uvid koji sam stekla tokom programa jeste da granice razvoja ne postoje, već su tamo gde ih mi postavljamo. Od srca preporučujem svim ljudima koji žele da rade na ličnom razvoju i žele da nauče kako da uče druge.

Romana Janković - HR mendžer, Enterijer Janković

Izuzetan trening koji u potpunosti ispunjava postavljene ciljeve učesnika. Usvojila sam znanja i veštine za samostalno sprovođenje svih faza treninga. Posebno ističem da su tehnike učenja bazirane na praktičnom radu i prilagođene radu sa odraslima, te donose zaista impresivne rezultate kod učesnika.

Ivana Mirković Čuvardić - Vodeći stručni saradnik, Služba za ljudske resurse, JP "Elektro privreda Srbije"