Objavljeno

Pokrenuli smo novi besplatan program „Vodič za pokretanje sopstvenog biznisa“, i cilj nam je da učesnike  psihološki osnažimo i razvijemo ključne kompetencije za pokretanje biznisa.
Čvrsto verujemo da u ovoj zajednici ima ozbiljan potencijal, mnogo kreativnih ideja i preduzetničke energije koju želimo da podstaknemo i podržimo u realizaciji.

Program će se organizovati u četiri modula, i može se prijaviti na kompletan program ili na modul u kojem učesnik želi da se usavrši. Na raspolaganju će biti i jedan individualni coaching susret za dodatna pitanja i dileme.

Plan programa:

I modul – Preduzetništvo i preduzetnici: psihološko osnaživanje (7.11.)

Pričamo o preduzetništvu, koji su njegovi glavni oblici i koje su karakteristike uspešnih preduzetnika. Aktivno ćemo i brušiti vaše preduzetničke kompetencije, i raditi na kreativnosti ali i toleranciji na neuspeh i stres.

II modul – Od ideje do biznis modela (14.11.)

Kako se dolazi, a kako evaluira biznis ideja, koji su to biznis modeli i recepti za uspeh u biznisu. Biznis model je ključ uspeha svakog preduzetničkog poduhvata i, pre bilo kog narednog koraka, potrebno je utvrditi šta će biti naša konkurentska prednost na tržištu i na koji način ćemo je realizovati. Nakon toga, moramo zaviriti i u trenutno prisutne ponude na tržištu u oblasti koju mi želimo da pokrijemo.

III modul – Finansiranje i starting-up (21.11.)

Pre samog pokretanja poslovnog poduhvata, potrebno je razmotriti i njegove finansijske aspekte. Cilj je da se upoznamo sa osnovnim izvorima finansiranja svojih poslovnih ideja i da ovladamo veštinama pribavljanja sredstava. Upoznaćemo se i sa osnovnim finansijskim pokazateljima uspešnosti biznisa.

IV modul – Rast i razvoj (28.11.)

Uspešan start preduzetničkih biznisa je samo prvi korak ka njegovom razvoju i ozbiljne prepreke nas tek očekuju. Diskutovaćemo o najvažnijim modelima rasta i razvoja biznisa. Start-up može da se razvija eksterno (putem širenja na nova tržišta), kao i interno (putem razvoja organizacijske strukture, internih procedura, obuke i zapošljavanja i dr.).

Bonus modul – Predstavljanje preduzetničkih ideja (5.12.)

Vreme je za predstavljanje svojih poslovnih ideja ostalim učesnicima. Kroz razmenu ideja, a pridržavajući se principa konstruktivnosti i podrške, jedni drugima ćemo upućivati sugestije na prezentacije, koje mogu biti od krucijalne važnosti prilikom dalje razrade svojih poslovnih poduhvata

Na kraju programa učesnici će biti u stanju da:

  • razumeju koncept preduzetništva, prepoznaju važne karakteristike preduzetničke orijentacije i primene tehnike u sopstvenom psihološkom osnaživanju;
  • primene tehnike u generisanju i evaluiranju poslovnih ideja
  • ovladaju pisanjem biznis plana i drugim alatima potrebnim za pokretanje sopstvenog biznisa
  • razumeju koncept finansiranja preduzetničkih ideja i upoznaju se sa mogućim izvorima finansiranja
  • primene osnovne tehnike upravljanja i vođenja započetih poslovnih poduhvata
  • primene osnovne tehnike upravljanja ljudskim resursima u „mikro“ biznisima.

Ukoliko vam je ovaj program interesantan, imate ideju, pozivamo vas da se prijavite na konkurs! Odabraćemo 15 polaznika i zato požurite da zauzmete svoje mesto.

Budi u grupi odabranih 15 polaznika i požuri da rezervišeš svoje mesto. Prijave su obavezne i moguće preko ovog linka.

Program će se održati u prostorijama Tim Centra, u Svetozara Miletića 32, od 17h do 20h navedenim datumima.

O predavaču:
dr Boris Popov je inicijator i pokretač nekoliko preduzetničkih poduhvata u različitim oblastima. Jedan je od osnivača TIM centra i suosnivač zanatske pivare RazBeerbriga. Dugogodišnji predavač na Odseku za psihologiju FFNS, gde drži nastavu na predmetima Preduzetničke veštine, Menadžment ljudskih resursa, Radni stres i Koučing u organizacijama. Završio napredni nivo obuke iz Racionalno emotivno bihejvioralne terapije, Albert Ellis instituta u New York-u. Niko ne zna tačno zbog čega je upisao psihologiju. Legenda kaže da je krenuo očevim stopama, mada je to nemoguće utvrditi sa sigurnošću. Tokom karijere promenio je više oblasti, a skrasio se u koučingu i stresu – pomaže ljudima i organizacijama da budu zdraviji i uspešniji u onome što rade. Prirodnjak među psiholozima, filozof među prirodnjacima, beznadežno navučen na Novi Sad, Pale ale i Vošu. Vikendima najradije sedne na bicikl i uputi se ka bespućima Fruške gore.

 

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj sajt koristi Akismet da bi sprečio spam.- Saznajte kako se podaci iz Vaših komentara obrađuju.