Objavljeno

U sredu, 15. aprila,  naša Dragana Okanović je bila gost na webinaru Infostud Hub-a, na temu „Kako ostati normalan kada su okolnosti nenormalne?“

Do sada smo naučili da redovno peremo ruke, trudimo se da što manje (poželjno nikada) ne dodirujemo lice i da što manje izlazimo iz kuće (bolje da ne izlazimo uopšte).

Svaka kriza je izazovna i stresna, ali može ostaviti i pozitivne uticaje na čoveka. Iz nje možemo izaći mudriji, a to sve zavisi od toga kako ćemo se mi prilagoditi i adaptirati.

Prolazeći kroz ovu krizu, susrećemo se sa mnogo izazova, kako u porodici tako i u poslu. Komunikacija u ovim okolnostima je otežana, sporija, moguće su češće greške i loša tumačenja i zato je tolerancija i spremnost da tražimo zajedničko rešenje u ovom momentu veoma važno.

Osim toga, važno je voditi računa o sebi, ali i o drugima. U ovim okolnostima posebno je važno da vežbamo prihvatanje neizvesnosti. Preuzimanje odgovornosti za svoj život i svoje postupke, tolerisanje frustracije i konstruktivno razmišljanje su takođe važni aspekti o kojima je važno da vodimo računa. I na kraju, ali ne i najmanje važno, Željko Crnjaković i Dragana su razgovarali o tome kako nam ova situacija može pomoći da ponovo upoznamo sebe, podsetimo se na lične vrednosti, hobije i druge aktivnosti koje su nam važne.

Kako sve to postići? Kako uspostaviti pravilnu komunikaciju? Kako negovati sebe?

Kako ostati normalan kada su okolnosti nenormalne?

Pogledajte u snimku webinara! 

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj sajt koristi Akismet da bi sprečio spam.- Saznajte kako se podaci iz Vaših komentara obrađuju.