TIM Centar je naš partner u razvoju više od 3 godine, a sarađivali smo na raznim projektima i u poslednjih 10 godina.

Zašto Tim? Uz njih se svi osećamo bezbedno da budemo i pokažemo ono što jesmo i znamo da ćemo biti oberučke prigrljeni, a to je baš važno da bismo se otvorili i dublje zaronili u sebe. Zato što su stručni, nasmejani, praktični, fleksibilni i svaki program kroje prema potrebama, a uz njih sam sigurna da će potrebe biti ispoštovane. Dodatno, dobijamo i podršku i savete kako dalje da nastavimo razvoj i primenu naučenog.

Silvia Tomić | HR Manager of Shared Services | Tarkett

 

Dragana Okanović iz TIM Centra je naš višegodišnji partner sa kojom sarađujemo na kreranju različitih soft skills programa za naše zaposlene. Ono što Draganu krasi, osim znanja i profesionalizma koje neosporno poseduje, su i neverovatna lakoća i toplina komunikacije, ali i energija, koja čini da sa njom sve izgleda lako i moguće. Sa Draganom, uvek možete očekivati individualni pristup, prilagođen potrebama klijenta i apsolutnu posvećenost, na koju možemo računati čak i nakon sprovedene edukacije. Jedinstven pristup klijentima obojen toplinom i profesionalnošću je ono što uvek možemo naći u TIM Centru.

Tanja Miladinov | Menadžer za razvoj zaposlenih | Mercata VT

 

Kroz trening razvojnih veština, koji smo kreirali zajedno sa kolegama iz TIM Centra, naša saradnja se pokazala kao pun pogodak u smislu pozitivnog efekta koji je ostavila na naše zaposlene. Povratne informacije koje HR dobija od zaposlenih u vezi sa ovim treningom, potvrđuju da smo izabrali pravog partnera ta ovu temu. Sam program je sjajno osmišljen od kolega iz TIM Centra tako da bude interaktivan i drži pažnju, da bude spoj teorije i prakse.

U TIM Centru vidimo dugoročnog partnera na temu razvoja naših zaposlenih.

Tomislav Nikolić | HR Business Partnership Team Manager | Erste Banka Srbija

 

Kao malom internacionalnom start up-u rad sa klijentima iz velikih korporacija, kao i interna komunikacija kolega koji potiču iz različitih kultura, veoma je izazovan, u svakom smislu te reči. Od mitigacije nedostižnih zahteva, do (ne)ispunjenja rokova, medjugeneracijskog jaza, različitih stavova… Našem timu su bile potrebne veštine, tehnike i praktični saveti da to prevaziđemo radi efikasnije saradnje.

TIM Centar je ne samo ispunio naše zahteve, već i nadmašio naša očekivanja. Uz njihovo ohrabrenje, podršku, i redovnu nadogradnju, naš tim raste i sazreva u razmišljanju i komunikaciji. Više se pridaje pažnje analizi, razmatraju se alternative, kao i mirnijem a efikasnijem razrešenju problema.

Posebno sve pohvale za Milicu, koja nam svojom vedrinom uvek donese dobru energiju i motiviše da uvek budemo bolji, angažovaniji i sinhronizovaniji kao tim!

Marija Popović | CS Leader | ParkourSC

 

Saradnja sa TIM Centrom predstavlja veliko zadovoljstvo i sjajno iskustvo!

Program treninga je uvek prilagođen našim potrebama, obogaćen primerima i realnim situacijama sa kojima se susrećemo – tu se čuje komentar svih učesnika, pitanje ili dilema uz ohrabrivanje trenera da svako iznese svoje mišljenje i viđenje teme koju obrađujemo. Upravo iz ovih razloga se prilikom svakog susreta radujemo Leadership programu kako bi nove tim lidere osnažili, a postojeće podržali u njihovom radu.

Olga Jevtić | HR Manager & People partner | Fazi & Triple Crown Company

 

Saradnja sa TIM Centrom je naša dugoročna odluka, pa nije bilo dileme da će TIM biti realizator i našeg Leadership programa. Glavna odlika rada sa TIM Centrom je njihovo aktivno slušanje potreba, prilagođavanje tim potrebama i efektno kreiranje svakog segmenta programa.

Ekipa iz TIM Centra ne radi „copy – paste” nego prati puls organizacije i uviđa i uvažava specifičnosti svake organizacije. Pobrinu se da ništa ne ostane u magli ili bez razumevanja. Temeljni pristup i ljudska komunikacija su odlike njihovog rada oduvek a to se pokazalo i pri realizaciji ovog programa. Učesnicima je najveći utisak bio upravo taj odnos sa TIM Centrom: dostupnost, pristupačnost, prirodnost i davanje slobode za sva pitanja i razgovor. Pritom, nije zanemarljiva ni činjenica da je zabavno raditi sa njima jer su ekipa stručnih, pozitivnih ljudi.

Ne prave ni od čega tešku filozofiju nego se pobrinu da svaki sadržaj postane „pitak”. Disciplinovani su, blagovremeni, tačni i uvek prevaziđu očekivanja i daju dodatnu vrednost.

Ivana Canić | HR Director | Strauss Adriatic

 

Razmišljajući o tome kako da napišem preporuku za Leadership program koji je podražumevao čak 70 treninga koje su realizovali naši saradnici iz TIM Centra u periodu od 4 meseca imala sam izazov kako da izbegnem predugačak tekst. U procesu izrade ovakvog programa definisanje jasnih ciljeva i prilagođavanje potrebama svake od 14 grupa bilo je od suštinskog značaja kako bismo osigurali najbolje moguće usvajanje znanja. A koga izabrati za partnere na ovom putovanju nego saradnike koje svojim ponašanjem autentično demonstriraju liderske veštine? U okviru Neo lider programa svi naši rukovodioci su prošli četiri treninga na teme komunikacije, davanja povratnih informacija, efikasnog upravljanja vremenom i motivacije, dok su na poslednjem treningu – praktikumu imali priliku da se podsete naučenog kroz praktične vežbe. Na evaluaciji ovog programa navedeni treninzi su dobili najviše ocene od strane 97 učesnika jer su svi bili prilagođeni potrebama i prethodnom znanju svake grupe, a predavači iz TIM centra su bili onakvi kakvi smo i očekivali da će biti – konkretni, spremni za saradnju, otvoreni i TIMski orijentisani. 😊

Jelena Jovanović | Senior HR biznis partner | Neoplanta

 

Kao menadžeri na visokim pozicijama često smo u situaciji da moramo brzo i efikasno da izgradimo snažan i motivisan menadžment tim ispod sebe, koji će nositi najveći deo promena i razvoja koji kompaniju očekuje. Bilo bi sjajno kada bi za ostvarenje takvog zadatka mogli jednostavno da pronađemo formirane resurse na tržištu, ali se priča uglavnom svodi na razvoj sopstvenih resursa za šta nemamo uvek ni dovoljno kompetencija ni vremena. Osim toga, ovo je i kompleksan zadatak jer iziskuje višedimenzionalno sagledavanje problematike.

To je momenat gde na scenu stupa TIM Centar koji sa svojom ekspertizom, dugogodišnjim iskustvom kroz jedan profesionalni, ali krajnje prijatni, takoreći prijateljski pristup može u mnogome da sprovede ovaj proces za nas. Uspešno sarađujemo već duži niz godina i zato smo i ove godine poslali svoj tim na usavršavanje.

Dejan Bunghart | Operations Manager | Norma Group

 

Leadership trening nam je bio veliki korak u poboljšanju dinamike unutar tima. Tehnike koje su bile korišćene od strane trenera omugućile su učesnicima da otvorenije i još profesionalniji diskutuju i o izazovnim temama. Rezultati treninga su dali osnovu  za efektivniju i brzu donošenju zajedničkih strateških odluka od strane celog tima. Hvala puno, TIM Centar!

Dora Sel | HR and Legal Manager | Biospringer

 

Saradnja sa vama zaista reflektuje pristup koji pravi razliku. Vaša spremnost da skrojite programe po meri značajno utiče na vidljive pokazatelje poboljšanja unutar kompanije. Jasno je da razvoj zaposlenih ne možemo posmatrati kao izolovan događaj, već kao proces, a vi ste nam na tom putovanju pouzdan saputnik!

Marija Guteša | Learning & Talent Management Partner/TechOps | Hemofarm A.D.

 

Nedavno sam imala priliku da prisustvujem programu Trening za trenere, koji je bio izuzetno inspirativan i koristan. Program je bio prilagođen individualnim potrebama svakog polaznika, što ga čini posebno efikasnim. Ono što me posebno impresioniralo jeste pažljivo prilagođavanje programa svakom polazniku, uzimajući u obzir njihove specifične oblasti interesovanja i profesionalne ciljeve. Ovaj tailor-made pristup je učinio da se osećam ohrabrujuće u mojoj novoj ulozi trenera.

Trener Milica Pajić je bila izuzetno stručna i vešta u vođenju programa, stvarajući podsticajnu atmosferu za učenje i razmenu ideja. Zahvaljujući ovom programu, stekla sam dragocene veštine i znanje koje ću sa zadovoljstvom primenjivati u svom budućem radu kao trener.

Bojana Inđić Bogovac | Senior HR Business Partner | Createq

 

U okviru rada u kompaniji Univerexport, slušala sam obuku Trening za trenere. Obuka je bila veoma zanimljiva i svrsishodna. Usvojila sam korisna znanja koja se tiču soft skills-a i od tada ih aktivno primenjujem u svom radu. Sve pohvale za organizaciju TIM Centra, a pogotovo za Draganu Okanović koja je sjajan predavač.

Vanja Devedžić | Stručni saradnik za regrutaciju i selekciju | Univerexport

 

Kroz dosadašnju karijeru imala sam privilegiju da učestvujem u mnogim različitim treninzima, no Trening za trenere se izdvaja kao posebno dragoceno iskustvo iz više razloga. Jedan od tih razloga je pristup Dragane, koja nam je bila mentor i ohrabrivala nas da izađemo iz zone komfora, struktuirano pripremimo trening i kroz individualni rad unapredimo svoje veštine javnog nastupa. Moduli u okviru ovog trening programa su osmišljeni da budu interaktivni sa naglaskom na praktični rad i svima koji su posvećeni ličnom napretku i žele da nauče kako svoje znanje preneti drugima. Iskreno preporučujem ovaj trening.

Jelena Jovanović | Senior HR biznis partner | Neoplanta

 

Iz našeg iskustva, Trening za trenere TIM Centra polaznicima omogućava da posle završenog treninga zaista budu spremni da sami realizuju trening. Verujem da je ovo rezultat prvog balansa: dovoljno teorije, puno prilike za vežbu u grupi i sa trenerom, i što je najvažnije mnogo podrške za pripremu i realizaciju prvih samostalnih edukacija uz dobijanje profesionalne povratne informacije.

Bojana Ristić | Regional HR Manager | Comtrade Distribution

Pronaći osobu van kompanije, sa adekvatnim znanjem i iskustvom, koja kroz timski koučing dodatno inspiriše i otkriva skrivene potencijale, a da u nju istovremeno imate apsolutno poverenje, nije lako, ali nije ni nemoguća misija. Da je tako, Milica i njen tim sa nama to dokazuju već dugi niz godina, iznova i iznova…

Nebojša Lozo | General Manager | Comtrade Distribution

 

Organizacijski dizajn je, iz našeg ugla, izgledao kao bauk od kog smo se vešto skrivali godinama. Tim TIM Centra nas je svojim profesionalnim pristupom, lakoćom i jednostavnošću sproveo kroz ovaj proces iz kog smo izašli bolji i jači kao organizacija, ali je i rast i razvoj pojedinaca bio veoma vidljiv. Kao i u svakom dizajnu, najbitniji je “tailor made” pristup koji smo dobili od TIM Centra. Uživali smo u interakciji, novim otkrićima i uvidima.

Miroslava Jocić | General manager | Secut doo

 

Ekipa TIM Centra je na izuzetno stručan i profesionalan način proučila naš tim, organizaciju i kulturu poslovanja i u skladu sa tim i zajedno sa nama dala predloge za novu organizaciju. Oduševilo me je što nam nisu ponudili neka gotova rešenja, prepisana iz knjiga ili drugih kompanija, već su nam pomogli da se reorganizujemo čuvajući naše vrednosti. I rezultati su fantastični.

Tamara Injac | General Manager | Stiga doo

 

Ne znam da li se oni sa svima kapiraju kao sa nama, ali iz prve razumeju što pričamo i odmah znaju koji pravac da zauzmemo. Na preporuku smo se obratili TIM Centru za pomoć u organizacijskom dizajnu za naš prilično kompleksan i specifičan biznis, sa osam kancelarija u USA i Evropi. Projektu su pristupili vrlo posvećeno, razumeli sve naše specifičnosti i posložili nam stvari tako da smo spremni za dalji rast. Stekli smo poverenje i od tada TIM Centar praktično smatramo sastavnim delom naše kompanije.

Đorđe Kuljić | Direktor | Maybach International Group, Inc.

 

U momentu kada su nam izazovi sa širenjem kompanije porasli toliko da ih nismo sami mogli rešiti, dobio sam preporuku za TIM Centar. Kupili su me svojom stručnošću i razumevanjem problema kompanija u razvoju, i uz nekoliko ključnih intervencija u našem organizacijskom dizajnu su postavili strukturu koja nam je omogućila dalji rast. Pored toga što ih od tada konsultujem za svaku odluku u vezi primanja novih kadrova i njihovog razvoja karijere, kroz poslovnu saradnju smo postali i iskreni prijatelji.

Nikola Savić | Manager | Kobex

 

TIM Centar je za kompaniju Peštan sproveo vrlo kompleksan projekat analitičkog vrednovanja radnih mesta, uz prethodno optimizovanje organizacijske strukture. Iako je naša kompanija vrlo kompleksan sistem sa oko 1.000 zaposlenih i preko 120 različitih radnih mesta, konsultanti TIM Centra su u vrlo kratkom roku realizovali ovaj zahtevan projekat, pri tom vodeći računa o svakom detalju. Posebno bismo istakli odlično vođenje procesa određivanja koeficijenata za plate, gde su obezbedili pravednost i objektivnost, što je omogućilo da se ovaj sistem uspešno održava već dugo godina u našoj kompaniji. Pored velikog poverenja u njihovu stručnost, istakla bih entuzijazam, fleksibilnost i drugarski pristup ekipe iz TIM-a, zahvaljujući čemu je saradnja sa njima pravo zadovoljstvo.

Jelena Petković | Executive Director | Peštan

 

Imali smo prilike da vidimo partnere iz TIM Centra na delu u oblasti istraživanja. Jasna komunikacija, proaktivnost, prikazana znanja iz oblasti su nam pomogli da dobijemo rezultate sa kojima smo mogli dalje da radimo uz vrlo jasne smernice. TIM Centar nam je dosta pomogao da rešimo određene poteškoće i izazove sa kojima smo se susretali u datoj oblasti.

Bojan Rošić | Global Talent Acquisition | Microsoft Development Center Serbia

 

Employee Experience istraživanje koje smo radili sa TIM Centrom nam je dalo izuzetno korisne uporedne podatke za sagledavanje stanja u našoj organizaciji, kako u celini, tako i u njenim različitim delovima. Ovo nam je bila osnova za akcioni plan za naredni period. Posebnu vrednost smo dobili u kvantifikaciji naizgled neopipljivih stvari i to nam sada omogućava praćenje rezultata akcija koje sprovodimo. Takođe, dobili smo novu osnovu za razgovore sa menadžerima, gde možemo kroz brojke da predstavimo uticaj promena na krajnji uspeh kompanije.

Tanja Ikić | Director of Human Resources and Corporate Communications | Inspira grupa

 

TIM Centar je partner od povjerenja sa kojim sarađujemo na projektima istraživanja zadovoljstva naših zaposlenih i drugim razvojnim HR inicijativama. Profesionalni, posvećeni i fleksibilni u saradnji. Posebno cijenimo što u rad unose entuzijazam i prijateljski pristup.

Ivana Pejović | HR Specialist | Alter Modus

 

Jedan od veoma važnih zahteva projekta ispitivanja organizacione klime u kompaniji Atos odnosio se na uspostavljanje ravnoteže između zastupljenosti globalnih korporativnih tema i lokalnih specifičnosti karakterističnih za naše tržište. Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti, fleksibilnosti i entuzijazmu Tim-ovih konsultanata, ovaj zahtev je ispunjen. Projekat je imao neočekivan uspeh, a kompanija Atos je stekla partnera od poverenja.

Jelena Lisac | Global Head of HR – Chief Customer Office | ATOS IT Solutions and Services

 

TIM Centar je u našoj kompaniji veoma efikasno sproveo istraživanje organizacione klime, kulture i stavova zaposlenih, pruživši nam jasan uvid u osećanja i stavove zaposlenih spram radnog okruženja. Uz odlično generisane i prezentovane rezultate istraživanja, dobili smo i visoko kvalitetne smernice za unapređenje zadovoljstva zaposlenih, koje smatramo važnim preduslovom uspešnog funcionisanja i daljeg razvoja. O profesionalnosti, kreativnosti i entuzijazmu ovog izuzetnog TIM-a možemo izreći samo reči hvale.

Vladimir Dukić | COO | PLANet Systems Group

 

Sa procenama zaposlenih i kandidata za ključne pozicije krenuli smo pre više od dve godine. Pre toga smo sami, na osnovu instinkta i preporuka, procenjivali potencijal kandidata a za procene zaposlenih nismo imali ni znanja ni vremena. Sada ne mogu ni da zamislim da ne uradimo procenu kandidata koji konkurišu za stručne službe ili za rukovodeće pozicije u firmi. Stvar je vrlo jednostavna, spram ove perspektive. Svako treba da radi ono što najbolje zna, ono u čemu je njegovo polje ekspertize i kada se poštuje struka i nauka, do pravih rezultata se dolazi mnogo brže, održivo i sistematizovano.

Procene su nam mnogo pomogle da uočimo ogromna područja za unapređenjem naših potencijala, da primenimo personalizovan pristup svakom kolegi i da pratimo njegov napredak, da se razumemo. Takođe, ovo je sjajna prilika i za same kandidate jer na ovakav način i oni imaju prilike da upoznaju sebe ili da bolje osveste svoje potencijale.

Dakle, jednostavno je, može da se živi i radi i bez procena, ali je razlika ogromna, nešto slično kao između crno bele i televizije u boji, sve što vidite je slično i sve nešto nazirete ali ne znate šta je u biti. A đavo je u detaljima, ali u boji. 😊

TIM Centar nam je pomogao da sada sve vidimo u boji, neizmerno smo im zahvalni na tome što su nas „probudili“ iz sna za koji nismo ni bili svesni.

Željko Bolbotinović | Direktor | Tekijanka doo

 

TIM Centar je naš pouzdan partner u procesu selekcije eksternih kandidata. Njihova stručnost i posvećenost ima veliki doprinos u pravilnom i tačnom prepoznavanju talenata i profila koji odgovaraju našim potrebama. Efikasnost, fleksibilnost i dobra organizacija TIM Centra pružaju nam izuzetan oslonac u ograničenim vremenskim okvirima u kojima radimo. Od suštinskog značaja za GIZ je i posvećenost TIM Centra čuvanju poverljivih informacija i saznanje da su naši podaci u sigurnim rukama. Na kraju, ali ne i manje važno, želeli bismo da istaknemo ljubaznost i srdačnu komunikaciju, koja našoj saradnji daje dodatnu vrednost.

Slavica Cvetanović | HR Manager | GIZ

 

Zahvaljujući TIM Centru i njihovoj Leadership proceni sada imamo jasnu mapu puta za razvoj naših lidera i jačanje ukupne efektivnosti naše organizacije. Temeljni rezultati procene su nam omogućili da steknemo konkretan uvid u snage, slabosti i oblasti za dalji razvoj. Pružen je uvid u različite perspektive na osnovu čega se iniciraju procesi koji dovode do napretka na individualnom i grupnom nivou, kao i do poboljšanja odnosa između zaposlenih. Radujemo se Leadership treningu koji je sledeći korak saradnje sa ovim stručnim, ljubaznim timom koji uvek ima odgovor na sva naša pitanja i svoj posao obavlja sa lakoćom.

Milijana Vukašin | HR Manager | Swick Logistics

 

Za saradnju sa TIM Centrom se uvek opredeljujemo kada nam je potreban pouzdan partner u HR procesima. Bilo da je u pitanju ispitivanje zadovoljstva zaposlenih, zadavanje upitnika 360, Organizacija treninga na razne teme ili regrutacija i selekcija kandidata za razne pozicije, uvek smo mirno spavali kada su TIMovci preuzeli zadatak. Prilikom procesa zapošljavanja od ključne je važnosti poznavanje tržišta kandidata i prepoznavanje cultural fit-a kompanije za koju se kandidat traži. Kada su u pitanju pozicije u našoj pivari (a i van nje) imali smo sjajnu saradnju sa TIM Centrom. Tačno su prepoznali koji je to poželjni profil kandidata koje tražimo, bili inovativni kada su u pitanju moderni kanali regrutacije, brzi u pretrazi, uz naravno, visok stepen profesionalnosti i podrazumevanu anonimnost. TIMovci, uvek je zadovoljstvo raditi sa vama!

Marija Simov | HR Business Partner | Carlsberg Group

 

Istaknute kvalitete poput profesionalnosti, poštovanja dogovorenih rokova i prijatne saradnje, naivno i dalje smatram opštom poslovnom kulturom, tako da ih ne bih navodila u ovom kontekstu. Ono što posebno cenim u saradnji sa TIM Centrom je njihova autentična motivacija da obezbede najbolji mogući odgovor na potrebu klijenta/poslodavca. Još narodskije, rekla bih da za svakog klijenta, TIMovci traže nove članove tima kao da traže za sebe. Preporuka od srca.

Sonja Ivković | HR Director | 3bank

 

Saradnja sa stručnim timom TIM Centra je od prvog trenutka unela ogroman oslonac našoj kompaniji, prilikom procesa regrutacije i selekcije kandidata. Efikasnost, stručan pristup, inovativnost, vizionarski pristup i razvijena strategija tim TIM Centra, donose veliko poverenje nama kao kompaniji koja se bavi privrednom delatnošću koja je vrlo “živa” i koja zahteva obrazovan i sposoban kadar. Uspešnom selekcijom u saradnji sa TIM Centrom, naša kompanije je dobila lojalne, sposobne i obrazovane zaposlene, koji su još uvek tu sa nama.

Jasmina Radenković | Dijagoninvest

 

TIM Centar uvek deluje u najboljem interesu klijenata, čineći zajednicu koja teži da u procesu profesionalne regrutacije maksimalno razume potrebe klijenta. Njihovi kvalifikovani i iskusni stručnjaci za ljudske resurse rade u partnerstvu sa vama. To je ono što zavređuje poverenje. TIM Centar, osim što je njihov interes Vaš interes, fokusirani su i pouzdani, i od velikog značaja, orijentisani ka zajedničkom cilju. Toplo preporučujemo njihovu stručnost svakoj kompaniji koja je u procesu selekcije kandidata.

Vesna Otc | MCG Group

 

Sa TIM Centrom negujemo višegodišnju partnersku saradnju. Kada god postoji pitanje ili potreba koja je usmerena na zaposlene u Savacoop-u, u TIM Centru pronalazim rešenje. Otvoren i fleksibilan pristup, posvećenost klijentu i dobra komunikacija su nešto što odlikuje našu saradnju.

Sava Đurica | Owner | Savacoop

 

Članovi TIM Centra su na obuci za profesionalnu selekciju pokazali veliku posvećenost učesnicima, sa svakim individualno prolazeći određene tehnike, uz davanje feedback-a i usmeravanje, podelu propratnih materijala i odgovaranjem na pitanja. Radionice su bile interaktivne, a posebno nam se dopalo to što su grupe u kojima se radilo bile male, pa je svaki pojedinac mogao da se uključi u diskusiju. Sve što smo prošli tokom teorijskog dela kasnije smo primenjivali na praktičnim vežbama, što je takođe veoma značajno.

Nikolina Živanović | Knjaz Miloš

 

Sposobnost kolega iz TIM Centra da prilagode obuke našim specifičnim potrebama je izuzetna, pružajući nam podršku u nastojanju da stvorimo produktivniji i kompetentniji tim. Profesionalnost, stručnost i posvećenost članova njihovog tima čine ih važnim partnerom za postizanje dugoročnog uspeha u razvoju naših zaposlenih. Negujemo dugogodišnju i uspešnu saradnju sa TIM Centrom i njihov trud donosi dodatnu vrednost našim zaposlenima i organizaciji na mnogo načina.

Mariana Macura | ZF Group

Naš tim je uvek tu...
...za dodatna pitanja i više informacija!