TIM Centar je konsultantska kuća za ljudske resurse, koja u svom sastavu ima 15 stalnih konsultanata, specijalizovanih za pojedine HR oblasti. Zahvaljujući tome možemo da zaokružimo kompletnu HR podršku za kompanije – od zapošljavanja, preko edukacije i psihološke podrške zaposlenima, do različitih konsultantskih projekata. Kotrljamo se od 2005. godine i usput pridružujemo nove članove u svoju ekipu. Prilično smo neformalni, ali istovremeno vrlo ozbiljni kada je posao u pitanju. Cenimo struku, znanje i posvećenost. Važna nam je inovativnost, zato sami kreiramo svoja rešenja. Takav pristup nam daje mogućnost da svoje usluge krojimo i prekrajamo dok ne dođemo do najboljeg mogućeg rešenja za svaku pojedinačnu situaciju. Volimo posao koji radimo, volimo svoj TIM i želimo da inspirišemo druge da razmišljaju na taj način. Sve ovo smo sumirali u našu misiju: Mi pružamo usluge visokog kvaliteta iz domena primenjene psihologije kako bismo ljudima učinili život boljim i lepšim.

Milica Novkov - Owner & Senior Consultant

Trener sa iskustvom, sertifikovani psihoterapeut i pridruženi član Albert Ellis instituta u New York-u. Sertifikovani stručnjak za Analizu individualnih potencijala Instituta za kognitivni menadžment iz Štutgarta. Diplomirala je psihologiju, kao i dvogodišnje studije “Leadership and Development” Jönköping Univerziteta iz Švedske. Najbolja je kad se prave vizije i nemoguće misije, kad treba motivisati i inspirisati. Povremeno je pozajmimo i našim klijentima da i u njima probudi skriveni potencijal. Kroz treninge, koučing, psihoterapiju i konsultantski rad polako ali sigurno poboljšava svet u kojem živimo. Iskreno se raduje kada kod klijenata prepozna promenu i napredovanje. Zaljubljena je u kampovanje, putovanja, more i avanture. Redovna na pozorišnim predstavama i gradskim koncertima svih vrsta. Posvećeno gaji svoje povrće i začinsko bilje, a u tom poduhvatu joj rado pomaže mali, plavi sin.

Dragana Okanović - Owner & Senior Consultant

Zanat je ispekla je u HR, PR i marketing službi MK Commerce-a, što je za nju bilo značajno i lepo iskustvo. Završila je master studije organizacijske psihologije, a trenutno priprema doktorat iz iste oblasti. Sertifikovani je trener asertivnosti i do sada je nekoliko stotina polaznika naučila veštini samopouzdanog komuniciranja. Poseduje sertifikat za Analizu individualnih potencijala Instituta za kognitivni menadžment iz Štutgarta. U okviru TIM-a najviše se bavi vođenjem treninga, profesionalnom selekcijom i uvođenjem organizacijske kulture. Njene teme su: komunikacija, organizacijska kreativnost, radna efikasnost, timski rad, motivacija. Ukratko - voli da se razvija i da razvija druge. Guta knjige, putuje, mašta i piše. Uživa u ulozi mame i obožava da osmišljava kreativne igre sa sinovima. Ne voli sport, ali se u jogu zaljubila. Nasmejana i zadovoljna, a kada bi birala - sve bi isto uradila.

dr Predrag Okanović - Owner & Senior Consultant

Oduvek je voleo brojke, potom je u nekom momentu zavoleo psihologiju, i na kraju HR. Vođa je našeg istraživačkog tima, stručnjak za psihološke testove, procene ličnosti, grafike i procente. Pored istraživanja, u TIM-u se najviše bavi profesionalnom selekcijom i procenom kandidata, kao i uređivanjem organizacijske strukture i analitičkim vrednovanjem radnih mesta. Danas su pod njegovom supervizijom timovi za profesionalnu selekciju i istraživanja. Doktorirao je psihologiju na FFNS na temu lažiranja testova u profesionalnoj selekciji. Objavio je preko 10 naučnih radova u stranim i domaćim časopisima, a recenzent je i časopisa "Psihologija", najviše rangiranog naučnog časopisa u Srbiji. Tata dva duhovita i slatka dečaka. Obožava basket. Uvek najniži, ali ne dâ se. Kuva kreativno, otprilike. Bez brojki.

dr Boris Popov - Owner & Senior Consultant

Stručnjak za oblasti stresa na radu i organizacijskog zdravlja, pa je dugogodišnja istraživanja i praktično iskustvo pretočio u doktorat iz ovih oblasti. Dugogodišnji predavač na Odseku za psihologiju FFNS, gde drži nastavu na predmetima Menadžment ljudskih resursa, Radni stres i Koučing u organizacijama. Završio napredni nivo obuke iz Racionalno emotivno bihejvioralne terapije, Albert Ellis instituta u New York-u. Niko ne zna tačno zbog čega je upisao psihologiju. Legenda kaže da je krenuo očevim stopama, mada je to nemoguće utvrditi sa sigurnošću. Tokom karijere promenio je više oblasti, a skrasio se u koučingu i stresu – pomaže ljudima i organizacijama da budu zdraviji i uspešniji u onome što rade. Prirodnjak među psiholozima, filozof među prirodnjacima, beznadežno navučen na Novi Sad, Pale ale i Vošu. Vikendima najradije sedne na bicikl i uputi se ka bespućima Fruške gore.

Jelena Karapandžić - Consultant

Voli da istražuje i procenjuje. Sistematično i precizno. Tokom studija psihologije svoju radoznalost je zadovoljavala kroz nauku i rad u Laboratoriji za eksperimentalnu psihologiju. Istraživala je oblast psiholingvistike, objavljivala radove i učestvovala na naučno-stručnim konferencijama. Nakon toga, upoznala je TIM i zavolela praksu. Pronašla je svoje mesto tamo gde se spajaju HR i istraživački rad. Uvek se raduje istraživačkim projektima, uređivanju organizacijskih kultura, assessment centrima. Njena trenutna poslovna misija je da People Analytics projekti zažive u Srbiji. Završila je edukaciju People Analytics Certificate Program, AIHR; Trening za trenere, TIM Centar; Trening asertivnosti - Instruktivni kurs, TIM Centar. Najviše uživa u ulozi mame dva radoznala dečaka. "Svojih pet minuta" voli da provede u tišini, uz knjigu i čaj. Sve ostale sate voli društvo.

Dragana Jelić - Consultant

Sertifikovani trener i edukator iz oblasti ljudskih resursa. Podjednako voli rad sa grupama, kao i individualni razvoj pojedinaca. Pored iskustva obučavanja menadžerskih grupa veštinama liderstva, poseduje i višegodišnje iskustvo u REBT coaching-u i sprovođenju Analize Individualnih Potencijala. U potrazi za idealnim zanimanjem kretala se od fizike do filozofije i, na posletku, konačno se pronašla u psihologiji. Završila je master studije na Odseku za psihologiju FFNS. Vođena željom da zaposleni budu efikasni i zadovoljni, svoju buduću doktorsku disertaciju usmerila je u pravcu emocionalnog zdravlja na radu. Voli da upornim radom ostvari naizgled nemoguće ciljeve i ohrabri druge na slične poduhvate. Da proučava i podučava. Preko dana uživa u šetnjama i vožnji bickila, a tokom večeri traga za zanimljivim kulturnim dešavanjima koje rado prati iz publike.

Svetlana Marčeta - Consultant

Pasionirani aktivista u koži konsultanta. Nakon završenih master studija psihologije dolazi u TIM Centar gde počinje da se bavi selekcijama, procenama kandidata i vođenjem treninga. Sertifikovani je trener iz oblasti koučinga. Pre dolaska u TIM vodila je rad omladinskih organizacija. Oduvek je želela da upiše psihologiju, sa kratkom pauzom tokom koje je razmišljala o političkim naukama, ali je ipak shvatila da postoji mnogo kreativniji način da doprinese blagostanju ljudi i veoma je srećna zbog svoje odluke. Voli da radi na sebi i inspiriše druge na isto. U TIM-u je našla savršeno okruženje za ostvarivanje ove svoje misije. Ostale misije u kojima uživa uključuju putovanja, umetnost, zanimljive ljude, planiranje novih avantura i pronalaženje zadovoljstva u onim neplaniranim.

Jana Kukić - Consultant

Jana je baš onako svoja, a drago nam je što je sad malo i naša. Sebe je najviše pronašla na Treningu za trenere „Nauči da učiš druge” u TIM Centru. Istina je da smo mi nju zapravo tu našli i od tad joj ne damo da ode. Zvanje master psihologa stekla je na Filozofskom Fakultetu u Novom Sadu. Završila je napredni nivo edukacije REiKBT pridruženog trening centra Instituta Alber Elis u Njujorku. Sertifikovana je za organizacijski kognitivno-bihejvioralni koučing. Svoja profesionalna interesovanja za psihologiju i edukaciju objedinila je kroz razvoj, motivisanje i unapređenje drugih. Veliki je ljubitelj suštine i nazivanja stvari pravim imenom. Jana govori ijekavicu i mnogo voli da se šali.

Danka Đukanović - Consultant

Kreativne ideje su njene igračke, a radoznalost njena pokretačka snaga. To što je visoki predstavnik TIM Centra može da zahvali kiši, a možda i genima. Sertifikovani je Geštalt psihoterapeut, kouč i trener. Master studije psihologije je završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U TIM-u koordiniše aktivnosti koje su povezane sa edukacijskim programima i psihoterapijom. Svaki dan voli da nauči nešto novo i da svoja znanja deli s drugima. Uživa u kreativnom stvaranju, opuštenom ispijanju kafe i hvatanju skrivenih beleški o lepoti življenja. Autor je knjige "Priručnik za neodlučne".

Tamara Dmitrović - Office assistant

Ako nas pozovete, prvo ćete čuti njen glas. Ako nam zakucate na vrata, prvo ćete videti njeno nasmejano lice. Tamara u svojim rukama drži našu kompletnu administrativnu i finansijsku operativu. I to radi jako dobro. Posle završene gimnazije studirala je fotografiju. Shvatila je da je objektiv previše razdvaja od stvarnog sveta i stvarnih ljudi, pa je počela da radi poslove u kojima je taj kontakt bio neposredniji. Organizacija joj je najviše legla. Iako nije rođeni matematičar, ni brojke joj nisu bauk. Nemirnog duha je, znatiželjna, otvorena za učenje. Interesovanja su joj široka i brojna – od meditacije do hrono ishrane, od čitanja do plesa...Od klasičnog do džez baleta, od fitnesa do kik-boksa... Porodica joj je na prvom mestu. Muž, roditelji, sestra. I vesela družina kućnih ljubimaca sa malim belim psom na čelu. I prijatelji, naravno...

Ivana Aranicki - HR assistant

Ivana ima jednu karakteristiku, a to je da mora da razume: Kako i zašto? Čak je i studije psihologije upisala kako bi mogla da dobije odgovore na ova pitanja u konteksu ljudskog funkcionisanja. Sada se traganjem za ovakvim odgovorima bavi u sklopu našeg istraživačkog tima, kao i onog za selekcije i procene kandidata i zaposlenih. Na pravom mestu da primeni svoju radoznalost i analitičnost. Ivana je uvek u potrazi za novim informacijama, idejama, načinima da nešto unapredi ili stvori nešto još neviđeno, a posebno zadovoljstvo joj pričinjava kada time uspe da pokrene značajne promene u organizacijama i ljudima. Edukaciju People Analytics Certificate Program (AIHR) je završila sa misijom da efekte i značaj tih promena približi i drugima. U slobodno vreme pokušava da balansira između treninga i paste, vremena provedenog sa bliskim ljudima i onog posvećenog sebi, zanimljivih sadržaja u gradu i tihih večeri uz knjigu.

Ana Gligorijević - HR assistant

U duši dete, a u realnosti - diplomirani psiholog. Poznata po hiljadu i jednom hobiju, Anina svestranost bila je savršen dodatak našem timu, ali je trenutno još uvek delimo sa Filozofskom fakultetom - bar dok ne završi master. Nakon što je izgustirala eksperimentalnu, pa onda i kliničku psihologiju, pronašla se u ljudskim resursima. Od malena neguje dinamičan život, i svuda smo je mogli pronaći: na časovima klavira, na odbojci, u raznim volonterskim akcijama, na časovima engleskog, nemačkog, španskog... Odatle i najveća strast prema treninzima za lični i profesionalni rast i razvoj. Ana je budući psihoterapeut i edukator, a u svoje slobodno vreme posvećuje se svojoj umetničkoj strani, glumi i muzici.

Saradnici

Bojana Filipović - Consultant

Bojana nam je saradnik za Dečiji kamp Korak napred i na edukativno-razvojnim programima najviše iz domena komunikacije. Master studije iz psihologije završila je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Završila je edukaciju Trening za trenere i sertifikovala se za voditelja treninga asertivnosti. Stekla zvanje Savetnika transakcione analize.

Milica Popović Stijačić - Consultant

Saradnik iz oblasti statistike i istraživanja. Masterirala psihologiju na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom sadu , kao i primenjenu statistiku pri Centru za primenjenu statistiku Univerziteta u Novom Sadu. Trenutno je doktorant na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu pri Laboratoriji za eksperimentalnu psihologiju. Svoja istraživanja izlagala je na brojnim domaćim i međunarodnim naučnim i stručnim konferencijama, ima više objavljenih naučnih radova u različitim časopisima.

dr Olja Dukić - Senior Consultant

Psihoterapeut i pridruženi član Albert Ellis instituta u New York-u. Specijalizirala je medicinsku psihologiju i stekla višegodišnje iskustvo u radu sa decom, adolescentima i porodicama na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Doktorirala je kliničku psihologiju na FFNS na temu interakcije između roditelja i dece tokom sprovođenja invazivnih medicinskih procedura. Odrastala je uz roditelje koji su bili posvećeni pomaganju ljudima sa mentalnim problemima, pa je izbor zanimanja bio očekivan. Poslednjih dvadeset godina razgovara sa decom i odraslima i pomaže im da reše naizgled nerešive probleme. Trenutno je posvećena edukaciji i uživa da obučava kolege za rad sa problematičnom decom i adolescentima. Edukovana je u primeni kognitivno bihejvioralne terapije dece, adolescenata i porodica u Centru za kognitivnu terapiju Oxford, Engleska. Svoje slobodno vreme poklanja najboljem mužu i sinu. Voli da putuje, igra backgamon. Leti čita, zimi kliže. Rado se prepušta prirodi, smehu i slatkišima. Uživa u umetnosti i prijateljima koji ne diraju njene slatkiše.

Olivera Sekulić-Bartoš - Senior Consultant

Kao najmatoriji Timovac, ima dvadesetogodišnje iskustvo u individualnoj i grupnoj psihoterapiji, preko dvadeset pet godina iskustva u radu sa grupama i pojedincima iz oblasti stres menadžmenta, komunikacije, palijativnih tehnika u psihoterapiji i primene relaksacione tehnike Autogeni trening. Masterirala je psihologiju na FFNS, sertifikovani je REiKBT psihoterapeut Albert Ellis Instituta u New York-u, savetnik Transakcione Analize i stručnjak za primenu Analize Individualnih Potencijala i Atos metode Instituta za kognitivni menadžment iz Štutgarta. Posvećeno meditira već dugo godina i na putu je da postane učitelj Individualne meditacije. Najviše na svetu voli svog sestrića. Obožava mačke, egzotična putovanja, salsu i jurcanje biciklom po Fruškoj i drugim gorama. Ne voli da kuva, ni otprilike.