TIM Centar je konsultantska kuća za ljudske resurse, koja u svom sastavu ima 15 stalnih konsultanata, specijalizovanih za pojedine HR oblasti. Zahvaljujući tome možemo da zaokružimo kompletnu HR podršku za kompanije – od zapošljavanja, preko edukacije i psihološke podrške zaposlenima, do različitih konsultantskih projekata. Kotrljamo se od 2005. godine i usput pridružujemo nove članove u svoju ekipu. Prilično smo neformalni, ali istovremeno vrlo ozbiljni kada je posao u pitanju. Cenimo struku, znanje i posvećenost. Važna nam je inovativnost, zato sami kreiramo svoja rešenja. Takav pristup nam daje mogućnost da svoje usluge krojimo i prekrajamo dok ne dođemo do najboljeg mogućeg rešenja za svaku pojedinačnu situaciju. Volimo posao koji radimo, volimo svoj TIM i želimo da inspirišemo druge da razmišljaju na taj način. Sve ovo smo sumirali u našu misiju: Mi pružamo usluge visokog kvaliteta iz domena primenjene psihologije kako bismo ljudima učinili život boljim i lepšim.

Milica Novkov - Owner & CEO

Trener sa iskustvom, sertifikovani psihoterapeut i pridruženi član Albert Ellis instituta u New York-u. Sertifikovani stručnjak za Analizu individualnih potencijala Instituta za kognitivni menadžment iz Štutgarta. Diplomirala je psihologiju, kao i dvogodišnje studije “Leadership and Development” Jönköping Univerziteta iz Švedske. Najbolja je kad se prave vizije i nemoguće misije, kad treba motivisati i inspirisati. Povremeno je pozajmimo i našim klijentima da i u njima probudi skriveni potencijal. Kroz treninge, koučing, psihoterapiju i konsultantski rad polako ali sigurno poboljšava svet u kojem živimo. Iskreno se raduje kada kod klijenata prepozna promenu i napredovanje. Zaljubljena je u kampovanje, putovanja, more i avanture. Redovna na pozorišnim predstavama i gradskim koncertima svih vrsta. Posvećeno gaji svoje povrće i začinsko bilje, a u tom poduhvatu joj rado pomaže mali, plavi sin.

Dragana Okanović - Owner & Head of Training & Coaching

Master psiholog po obrazovanju, zaljubljenik i zagovornik ideje o celoživotnom učenju i razvoju. Zanat je ispekla je u HR, PR i marketing službi MK Commerce-a. Poseduje sertifikat CIPD Certificate in Human Resources Management, London. Sertifikovani je trener asertivnosti i individualni i timski coach. Poseduje sertifikat za Analizu individualnih potencijala Instituta za kognitivni menadžment iz Štutgarta. U okviru TIM Centra vodi tim za trening i coaching. Njene teme su: razvoj liderstva/lidera, trening za trenere, organizacijska kreativnost i organizacijske vrednosti. Ukratko - voli da se razvija i da razvija druge. Guta knjige, putuje, mašta i piše. Uživa u ulozi mame i obožava da osmišljava kreativne igre sa sinovima. Ne voli sport, ali se u jogu zaljubila. Ide na časove glume i umetnost joj hrani dušu. Nasmejana i zadovoljna, a kada bi birala - sve bi isto uradila.

dr Predrag Okanović - Owner & Head of Research, Recruitment & Assessment

Oduvek je voleo brojke, potom je u nekom momentu zavoleo psihologiju, i na kraju HR. Vođa je našeg istraživačkog tima, stručnjak za psihološke testove, procene ličnosti, grafike i procente. Sertifikovani je People Analytics Specialist. Pored istraživanja, u TIM-u se najviše bavi organizacijskim dizajnom i konsultantskim projektima. Doktorirao je psihologiju na FFNS na temu lažiranja testova u profesionalnoj selekciji. Objavio je preko 10 naučnih radova u stranim i domaćim časopisima, a recenzent je i časopisa "Psihologija", najviše rangiranog naučnog časopisa u Srbiji… a sve to radi uz glasni metal na slušalicama. Tata dva duhovita i slatka dečaka. Obožava basket. Uvek najniži, ali ne dâ se. Kuva kreativno, otprilike. Bez brojki.

dr Boris Popov - Owner & Senior Consultant

Stručnjak za oblasti stresa na radu i organizacijskog zdravlja, pa je dugogodišnja istraživanja i praktično iskustvo pretočio u doktorat iz ovih oblasti. Dugogodišnji predavač na Odseku za psihologiju FFNS, gde drži nastavu na predmetima Menadžment ljudskih resursa, Radni stres i Koučing u organizacijama. Završio napredni nivo obuke iz Racionalno emotivno bihejvioralne terapije, Albert Ellis instituta u New York-u. Niko ne zna tačno zbog čega je upisao psihologiju. Legenda kaže da je krenuo očevim stopama, mada je to nemoguće utvrditi sa sigurnošću. Tokom karijere promenio je više oblasti, a skrasio se u koučingu i stresu – pomaže ljudima i organizacijama da budu zdraviji i uspešniji u onome što rade. Prirodnjak među psiholozima, filozof među prirodnjacima, beznadežno navučen na Novi Sad, Pale ale i Vošu. Vikendima najradije sedne na bicikl i uputi se ka bespućima Fruške gore.

Jelena Karapandžić - Research, Recruitment & Assessment Consultant

Voli da istražuje i procenjuje. Sistematično i precizno. Tokom studija psihologije svoju radoznalost je zadovoljavala kroz nauku i rad u Laboratoriji za eksperimentalnu psihologiju. Istraživala je oblast psiholingvistike, objavljivala radove i učestvovala na naučno-stručnim konferencijama. Nakon toga, upoznala je TIM i zavolela praksu. Pronašla je svoje mesto tamo gde se spajaju HR i istraživački rad. Uvek se raduje istraživačkim projektima, uređivanju organizacijskih kultura, assessment centrima. Njena trenutna poslovna misija je da People Analytics projekti zažive u Srbiji. Završila je edukaciju People Analytics Certificate Program, AIHR; Trening za trenere, TIM Centar; Trening asertivnosti - Instruktivni kurs, TIM Centar. Najviše uživa u ulozi mame dva radoznala dečaka. "Svojih pet minuta" voli da provede u tišini, uz knjigu i čaj. Sve ostale sate voli društvo.

Dragana Jelić - Training & Coaching Consultant

Sertifikovani trener i edukator iz oblasti ljudskih resursa. Podjednako voli rad sa grupama, kao i individualni razvoj pojedinaca. Pored iskustva obučavanja menadžerskih grupa veštinama liderstva, poseduje i višegodišnje iskustvo u REBT coaching-u i sprovođenju Analize Individualnih Potencijala. U potrazi za idealnim zanimanjem kretala se od fizike do filozofije i, na posletku, konačno se pronašla u psihologiji. Završila je master studije na Odseku za psihologiju FFNS. Vođena željom da zaposleni budu efikasni i zadovoljni, svoju buduću doktorsku disertaciju usmerila je u pravcu emocionalnog zdravlja na radu. Voli da upornim radom ostvari naizgled nemoguće ciljeve i ohrabri druge na slične poduhvate. Da proučava i podučava. Preko dana uživa u šetnjama i vožnji bickila, a tokom večeri traga za zanimljivim kulturnim dešavanjima koje rado prati iz publike.

Svetlana Marčeta - Consultant

Pasionirani aktivista u koži konsultanta. Nakon završenih master studija psihologije dolazi u TIM Centar gde počinje da se bavi selekcijama, procenama kandidata i vođenjem treninga. Sertifikovani je trener iz oblasti koučinga. Pre dolaska u TIM vodila je rad omladinskih organizacija. Oduvek je želela da upiše psihologiju, sa kratkom pauzom tokom koje je razmišljala o političkim naukama, ali je ipak shvatila da postoji mnogo kreativniji način da doprinese blagostanju ljudi i veoma je srećna zbog svoje odluke. Voli da radi na sebi i inspiriše druge na isto. U TIM-u je našla savršeno okruženje za ostvarivanje ove svoje misije. Ostale misije u kojima uživa uključuju putovanja, umetnost, zanimljive ljude, planiranje novih avantura i pronalaženje zadovoljstva u onim neplaniranim.

Jana Kukić - Consultant

Jana je baš onako svoja, a drago nam je što je sad malo i naša. Sebe je najviše pronašla na Treningu za trenere „Nauči da učiš druge” u TIM Centru. Istina je da smo mi nju zapravo tu našli i od tad joj ne damo da ode. Zvanje master psihologa stekla je na Filozofskom Fakultetu u Novom Sadu. Završila je napredni nivo edukacije REiKBT pridruženog trening centra Instituta Alber Elis u Njujorku. Sertifikovana je za organizacijski kognitivno-bihejvioralni koučing. Svoja profesionalna interesovanja za psihologiju i edukaciju objedinila je kroz razvoj, motivisanje i unapređenje drugih. Veliki je ljubitelj suštine i nazivanja stvari pravim imenom. Jana govori ijekavicu i mnogo voli da se šali.

Tamara Dmitrović - Office Assistant

Ako nas pozovete, prvo ćete čuti njen glas. Ako nam zakucate na vrata, prvo ćete videti njeno nasmejano lice. Tamara u svojim rukama drži našu kompletnu administrativnu i finansijsku operativu. I to radi jako dobro. Posle završene gimnazije studirala je fotografiju. Shvatila je da je objektiv previše razdvaja od stvarnog sveta i stvarnih ljudi, pa je počela da radi poslove u kojima je taj kontakt bio neposredniji. Organizacija joj je najviše legla. Iako nije rođeni matematičar, ni brojke joj nisu bauk. Nemirnog duha je, znatiželjna, otvorena za učenje. Interesovanja su joj široka i brojna – od meditacije do hrono ishrane, od čitanja do plesa...Od klasičnog do džez baleta, od fitnesa do kik-boksa... Porodica joj je na prvom mestu. Muž, roditelji, sestra. I vesela družina kućnih ljubimaca sa malim belim psom na čelu. I prijatelji, naravno...

Marija Meseldžija - Project Manager @ Rezilient

Bila je uverena da su njene dve ljubavi, klinička psihologija i HR, potpuno nespojive, a onda je naišla na Rezilient. Kao Project Manager ima priliku da žonglira sa različitim temama, projektima, saradnicima, klijentima, a balans joj ide dobro s obzirom na to da je balerina od malih nogu. Još malo žonglira i sa masterom iz industrijsko-organizacijske psihologije na FFNS, ali i to privodi kraju pošto nikako ne voli nezavršene projekte, logično. Veruje da je od ključne važnosti da se povodom posla osećamo dobro, ali i obrnuto, da je važno da negujemo i ostale aspekte našeg života kako bismo bili otporni na sve one izazove koji nas čekaju na poslu. To je misija koju deli i ostvaruje zajedno sa svojim timom. A kada nije u Rezilientu, najviše voli da je pored mora, okružena dragim ljudima, biljkama i psom.

Milica Pajić - Training & Coaching Consultant

Voli da kaže da je dokaz da se želje ostvaruju. Još kao studentkinja nam je zakucala na vrata kao jedna od organizatora prve naučno-praktične konferencije za studente psihologije u Srbiji "Psihopraxum" i poželela da jednog dana bude teo TIM-a. Danas je tamo gde je oduvek i želela da bude, na poziciji trenera koji u svakome traži potencijal i snagu. Obzirom da kao mala nikad nije mogla da stoji u mestu, ni mi nekada ne možemo da je uhvatimo. Kada zatvori vrata TIM Centra, transformiše se u polaznicu napredne edukacije iz transakcione analize, pilates trenera i plesačicu kojoj se često vrti neka latino pesma u glavi. U kojoj god da je ulozi, najvažnije joj je da se ljudi pored nje osećaju kao da su kod kuće.

Luna Vujović - Research, Recruitment & Assessment Consultant

Diplomirala je psihologiju na FFNS, a trenutno je na master studijama iz oblasti industrijske/organizacijske psihologije. Uživa u regrutaciji i selekciji u kojoj je pronašla savršen spoj kreativnosti i psihološke prakse, a kroz platformu RECRUITER na kojoj aktivno radi ispunjava misiju oslobađanja HR-ova repetitivnih zadataka i papir-olovka testiranja. Završila je Obuku za profesionalnu selekciju, kao i kurseve Recruiter Academy Certified Sourcer i Recruiter Academy Certified Recruiter. Lunin TIMski put je započeo na profesionalnoj orijentaciji, nakon koje je uplivala u vode psihologije. Vrlo brzo je došla na praksu i zaljubila se u TIM Centar. U slobodno vreme toliko voli da gleda filmove i serije da ćete teško naći nešto što još nije pogledala. Meditacija nije njena šolja čaja, ali su sviranje klavira i pevanje njen stress relief. Voli da putuje, najviše na more.

Svetlana Živanović - Research, Recruitment & Assessment Consultant

Bezbednjak među psiholozima, Južnjakinja među Vojvođanima, HR po zanimanju i pozivu. Stroge bezbednosne protokole zamenila je fleksibilnošću rada sa ljudima i 5 godina bila deo korporativnog HR-a. Na tom putu radoznalo je upijala znanja koja su se pružala radeći u kompanijama proizvodne i retail industrije. Sa posebnom strašću radi na projektima koji doprinose razvoju ljudi i HR procesa u organizacijama. I pre TIMa često je bila u TIMu. Obuka za profesionalnu selekciju, Komunikacija, Motivacija, Trening za trenere “Nauči da učiš druge” bili su samo neki od povoda. A onda je sa TIMom stekla sertifikat Recruiter Academy Certified Recruiter. A kada smo kod tima, voli da kaže da sve što je naučila o funkcionisanju istog duguje svojoj prvoj ljubavi - odbojci.

Ivana Mrđen - CEO @ Rezilient

Master psiholog po obrazovanju, sa širokim delovanjem u oblasti HR-a i susretima sa internacionalnim sistemima. Prvo je hantovala i procenjivala potencijale zaposlenih, a potom ih je razvijala. Tragajući za izazovima, mogućnostima promene i doprinosa, upustila se u avanturu sa startapovima i kreiranjem novih rešenja, produbljujući svoj odnos sa biznisom. A onda se desio susret sa Rezilientom i timom koji je iza njega. Uvidevši da je tu puno zajedničkih vrednosti i ideja, počeli su zajedno da koračaju putem unapređivanja brige o zaposlenima, ali i podržavanja i transformisanja sistema i tržišta. Uživa u učenju, kreiranju, interakciji i posmatranju zvezda i mora. Veruje u dobru energiju i svrsishodno delanje. Voli osmeh, prirodu i dobar fazon. Bira kako će da gleda na svet. U slobodno vreme sluša muziku, piše pesme, gleda filmove i serije, čita ili šeta svog psa Gileta.

Biljana Milanović - Office Assistant

Zadužena za finansijske i administrativne poslove, doprinosi nesmetanom funkcionisanju i sprovođenju svih planiranih aktivnosti i brojnih projekata TIM Centra. Sva prethodna iskustva su iz iste ili slične sfere, tako da spretno pliva ovim vodama. Prirodno - matematički smer u Jovinoj gimnaziji i kasnije upisana Visoka poslovna škola govore u prilog ljubavi prema brojevima i nikako nije od onih koji beže od matematike. Precizna i odgovorna. OzB(i)lj(a)na u poslu i neozB(i)lj(a)na kada situacija to dozvoljava. Voli da ide na kafu sa prijateljima, iako istu ne pije. Dva sina joj pune srce i jačaju živce.

Saradnici

Jelena Anđelić - Training & Coaching Consultant

Konsultant i predavač sa preko 20 godina iskustva u oblastima marketing komunikacija, internih komunikacija, razvoja kompanijske kulture i brenda poslodavca, upravljanja promenama u lokalnom i globalnom okruženju. Sa diplomom u oblasti Business Administration, obimna iskustva sticala je u internacionalnim korporativnim sistemima kao što su Hewlett-Pakcard, Tetra Pak, Sony Ericsson i Ericsson. Od 2015. godine radi kao konsultant i predavač u oblasti organizacionog dizajna i restrukturiranja i osnaživanja veština komunikacije i rukovođenja. Pomaže poslovnim sistemima da uvedu promene u organizovanje svog poslovanja kroz strukturiranje organizacije, stvaranje uslova za prenošenje ovlašćenja i odgovornosti na sva radna mesta, uvođenje smislene komunikacije sa zaposlenima, kao i kroz razvoj veština komunikacije i rukovođenja, što rezultira u uvođenju pozitivnih promena u način poslovanja i dugoročno osnaživanje motivacije i angažovanosti zaposlenih. Konsultantske i trenerske aktivnosti izvodi na Srpskom i Engleskom jeziku. Vlada „Inspire“ alatom za procenu karakteristika zaposlenih. Završila je NLP Practitioner i Master edukaciju a trenutno je polaznik programa Erickson Coaching International.

Milica Popović Stijačić - Consultant

Saradnik iz oblasti statistike i istraživanja. Masterirala psihologiju na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom sadu , kao i primenjenu statistiku pri Centru za primenjenu statistiku Univerziteta u Novom Sadu. Trenutno je doktorant na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu pri Laboratoriji za eksperimentalnu psihologiju. Svoja istraživanja izlagala je na brojnim domaćim i međunarodnim naučnim i stručnim konferencijama, ima više objavljenih naučnih radova u različitim časopisima.