Nauči da učiš druge!

Ukoliko voliš da radiš sa grupom i motiviše vas da razvijate sebe i druge, onda je Trening za trenere pravi izbor za tebe.

Ovaj trening je namenjen svima koji bi želeli da ovladaju ovom veštinom i da se aktivno bave treninzima. Dakle, nije važno kog si obrazovanja i kakvo je tvoje prethodno iskustvo. Važno je samo da voliš da učite, da se razvijaš i da želiš to da prenosiš i na druge. Za ovaj trening je ključna tvoja motivacija, posvećenost i spremnost da radiš na sebi. Sve ostalo ćemo te naučiti kroz individualni i grupni rad.

 

Koja je ključna dobit za učesnike?

Samostalno kreiranje i sprovođenje trening programa. Po završetku ove obuke moći ćeš da se baviš trenerskim poslom u bilo kojoj oblasti i sa ciljnom grupom koju odabereš.

Kako ćemo to ostvariti?

  • Usvajanjem savremenih teorijskih znanja. Metodologija vođenja treninga se stalno razvija. Vremenom se menjaju očekivanja polaznika, ali i kompanija. Naš trening program Vam pruža praktična znanja koja su Vam potrebna za razumevanje trening procesa.
  • Ovladavanjem veštinama za vođenje treninga. Fokus je stavljen na praktičnu primenu i ovladavanje veštinama koje su neophodne za uspešnu realizaciju treninga. To znači da kroz iskustvene vežbe usvajate i vežbate različite veštine koje su Vam potrebne za trenerski rad.
  • Ličnim osnaživanjem kroz individualni rad. Cilj individualnih susreta je rad na ličnom osnaživanju, podršci, praćenju i ličnom razvoju. Vas kao budućeg trenera.
  • Iskustvom vođenja samostalnog treninga. Nakon obuke svaki učesnik ima zadatak da sprovede samostalni trening u trajanju od 3h sa grupom koju sam odabere i na temu koju sam odabere. Ne brinite, mi Vam pomažemo u ovome i vodimo Vas kroz ovaj proces tokom čitavog trajanja treninga.
  • Radom u maloj grupi. Dodatna prednost ovog programa je rad u maloj grupi, što su naši učesnici prepoznali kao veliku prednost i specifičnost ovog treninga.
0
Generacija trenera
0
Ukupan broj trenera koji su prošli obuku
0
Godina kontinuiranog razvoja programa
0
Trening sati
0%
Praktična primena

Kako mi to radimo?

Metodologija i organizacija rada podrazumeva sledeće aktivnosti:

Edukativni moduli – 5 edukativnih susreta od 6h

Praktični moduli – 2 praktikuma i završni trening od 3h

Individualne coaching sesije – 3 individualna susreta od 1h po učesniku

Teme koje se obrađuju kroz edukativne module su:

  • Modul 1 – principi učenja odraslih, razvoj zaposlenih, trening ciklus (razlike u odnosu na druge načine rada sa zaposlenima)
  • Modul 2 – ispitivanje potreba, procena prave potrebe za treninzima, povezivanje potreba sa organizacijskim ciljevima
  • Modul 3 – dizajn treninga, različiti oblici rada na treningu, prezentacijske veštine
  • Modul 4 – facilitacija, rad sa „teškim učesnicima“, motivisanje članova
  • Modul 5 – evaluacija, procena eksternih dobavljača/programa, komunikacija i pregovaranje sa eksternim dobavljačima

Šta je još važno da znaš?

Već dugi niz godina kroz naš trening program integrišemo zahteve savremenog tržišta, praktična znanja i našu dugogodišnju praksu. I sve to nesebično delimo s tobom. Cilj nam je da nakon ove obuke primeniš naučeno, bez obzira da li radiš u kompaniji, samostalno, u obrazovanju ili nekoj drugoj profesiji.

Trening za trenere ukupno ima 5 modula. Okvirno, obuka traje 6 meseci, jer se trudimo da termine dogovorimo zajedno i da svi budu prisutni sve vreme. Radimo u malim grupama, do 10 učesnika, nikad više.

Da – ova obuka dugo traje. Da – ova obuka zahteva puno rada i posvećenosti. Da – ova obuka te zaista obučava za trenerski posao.

Naš tim je uvek tu...
...za dodatna pitanja i više informacija!

Bojana Inđić Bogovac

Senior HR Business Partner | Createq

Nedavno sam imala priliku da prisustvujem programu Trening za trenere koji je bio izuzetno inspirativan i koristan. Program je bio prilagođen individualnim potrebama svakog polaznika, što ga čini posebno efikasnim.
Ono što me posebno impresioniralo jeste pažljivo prilagođavanje programa svakom polazniku, uzimajući u obzir njihove specifične oblasti interesovanja i profesionalne ciljeve. Ovaj tailor-made pristup je učinio da se osećam ohrabrujuće u mojoj novoj ulozi trenera.
Milica je bila izuzetno stručna i vešta u vođenju programa, stvarajući podsticajnu atmosferu za učenje i razmenu ideja. Zahvaljujući ovom programu, stekla sam dragocene veštine i znanje koje ću sa zadovoljstvom primenjivati u svom budućem radu kao trener.

Vanja Devedžić

Stručni saradnik za regrutaciju i selekciju | Univerexport

Obuka je bila veoma zanimljiva i svrsishodna. Usvojila sam korisna znanja koja se tiču soft skills-a i od tada ih aktivno primenjujem u svom radu. Sve pohvale za organizaciju TIM Centra, a pogotovo za Draganu Okanović koja je sjajan predavač.

Jelena Jovanović

Senior HR biznis partner | Neoplanta

Kroz dosadašnju karijeru imala sam privilegiju da učestvujem u mnogim različitim treninzima, no Trening za trenere se izdvaja kao posebno dragoceno iskustvo iz više razloga. Jedan od tih razloga je pristup Dragane, koja nam je bila mentor i ohrabrivala nas da izađemo iz zone komfora, struktuirano pripremimo trening i kroz individualni rad unapredimo svoje veštine javnog nastupa. Moduli u okviru ovog trening programa su osmišljeni da budu interaktivni sa naglaskom na praktični rad i svima koji su posvećeni ličnom napretku i žele da nauče kako svoje znanje preneti drugima. Iskreno preporučujem ovaj trening.

Bojana Ristić

Regional HR Manager | Comtrade Distribution

Iz našeg iskustva, Trening za trenere polaznicima omogućava da posle završenog treninga zaista budu spremni da sami realizuju trening. Verujem da je ovo rezultat prvog balansa: dovoljno teorije, puno prilike za vežbu u grupi i sa trenerom, i što je najvažnije mnogo podrške za pripremu i realizaciju prvih samostalnih edukacija uz dobijanje profesionalne povratne informacije.