Osnovna ideja obuke je da polaznike u potpunosti osposobi za samostalno sprovođenje profesionalne selekcije. Sve vežbe na treningu su bazirane na studijama slučaja iz prakse, a puno prostora je predviđeno za pitanja učesnika i konsultacije u cilju što bolje primene stečenih veština u praksi.

Kome je namenjena?

Obuka je namenjena svima koji se u okviru svog posla bave zapošljavanjem (HR specijalistima i asistentima, menadžerima, vlasnicima kompanija), i onima koji žele da se obuče za vođenje selekcije u cilju profesionalnog usavršavanja (studenti, zaposleni zainteresovani za HR…).

Koje su teme obuhvaćene?

 • Analiza radne pozicije i procena ključnih kompetencija
 • Kreiranje oglasa i oglašavanje
 • Prikupljanje biografija i preselekcija kandidata
 • Upotreba testova u svrhe selekcije
 • Kreiranje i vođenje intervjua baziranog na kompetencijama
 • Procena neverbalne komunikacije i pokazatelja laganja
 • Pisanje izveštaja, donošenje finalne odluke
 • Uvođenje novozaposlenih u posao

Koje su dobiti za učesnike?

 • Samostalno sprovođenje svih koraka profesionalne selekcije
 • Realni primeri iz prakse TIM Centra
 • Mogućnost da se učesnici oprobaju u ulozi intervjuera i dobiju feedback
 • Mogućnost da se učesnici konsultuju sa trenerima u vezi sa problemima iz svoje prakse
 • Bezbroj primera iz prakse i rešenja za svaku situaciju u procesu selekcije

Voditelji edukacije: Jelena Karapandžić

 

Zainteresovani za ovu uslugu? Slobodno nam pišite!

Konsultujte nas

Obuka za profesionalnu selekciju mi je puno pomogla u mom dosadašnjem radu. Obuka je koncipirana na otvorenoj razmeni iskustava u ovoj oblasti pa sam mogao sam da naučim i od predavača i od drugih kolega učesnika. Svaki polaznik obuke imao je prilku da se oproba u ulozi intervjuera i u ulozi kandidata za posao koji se intervjuiše. To mi je pomoglo da sagledam proces iz oba ugla i omogućilo da se bolje pripremim za intervjue.

Luka Ljubičić - Human Resources Specialist, Tarkett d.o.o.

Smatram da je obuka meni donela nekoliko veoma bitnih saveta, kao što je sama priprema za intervju i način kreiranja situacionih pitanja. Moram priznati da kad god sam u mogućnosti pravim spisak pitanja pred intervju i zahvalna sam edukatorima na tom savetu. Obuku već uveliko preporučujem kolegama za koje smatram da će im veoma koristiti, kao i meni.

Milica Jovetić - HR Saradnik, MK Group d.o.o.

Mogu da se pohvalim kompletnom primenom stečenih veština, počevši od samog pisanja oglasa, selekcije biografija, selekcije kandidata, pa do konačne odluke, slanja ponuda i odgovora. Moj susret sa kandidatima sada izgleda mnogo bogatije i profesionalnije.  Stekao sam saznanje gde treba da usmerim pažnju, na kojim pitanjima da potenciram, što mi je omogućilo da bolje izvršim procenu kandidata i lakše donesem odluku o eventualnom angažmanu. Pohađanjem ovog trening programa dozvolićete sebi luksuz da jednu interaktivnu radionicu prenesete u svoju kancelariju ili salu za procenu potencijalnih kandidata.

Dule Bašić - Saradnik za ljudske resurse, Nectar d.o.o.

Iako imam dvogodišnje iskustvo u oblasti regrutacije i selekcije kandidata, obuka je uspela da mi pruži i neka nova znanja. To se pre svega odnosi na način kreiranja pitanja tako da procena željenih kompetenci kod kandidata bude tačnija. Pored toga, razmena iskustava sa kolegama iz prakse je bila vrlo korisna za dalje unapređenje procesa na poslu koji obavljam.

Maja Prljević - Specijalista za regrutaciju i selekciju, Galerija podova