Organizacijski dizajn spada u naše najomiljenije i najizazovnije projekte. Optimizovanje organizacijskog dizajna vršimo kada trenutna struktura kompanije postane previše komplikovana i troma, kada se odgovornosti i ovlašćenja zaposlenih ne razgraničavaju precizno, kada se radni zadaci prepliću ili izbegavaju. Tada prekrajamo sektore, spajamo i razdvajamo radne pozicije i jasno definišemo odgovornosti. Pratimo trendove koje se tiču smanjenja broja hijerarhijskih nivoa, povećanja fleksibilnosti i agilnosti organizacije.

Profesionalno postavljen organizacijski dizajn predstavlja osnovu za praktično sve ključne procese u kompaniji, kao što su zapošljavanje, obuke, sistem nagrađivanja i slično. Ovakvi projekti podrazumevaju optimizovanje:

  • organizacijske strukture/šeme
  • opisa poslova
  • radnih procedura

Naše iskustvo je da ovakvi projekti uvek dovode do pojednostavljenja strukture, veće efikasnosti i agilnosti kompanije. Evo par primera kako smo pomogli klijentima da kreiraju efikasniju kompanijsku strukturu.

  • Velika kompanija iz domena autoindustrije se susrela sa problemom “uskih grla” u proizvodnom procesu, zbog povremenog nedostatka obučenih operatera za pojedine operacije. Analizom smo utvrdili da kompanija nema manjak zaposlenih, ali da su radna mesta u proizvodnji suviše specijalizovana. Putem revizije organizacijskog dizajna, preciznije – spajanjem sličnih poslova smo dobili “polivalentne” operatere, koji mogu da se preusmeravaju na različite poslove po potrebi. Time je rešen problem zastoja bez dodatnih troškova upošljavanja radne snage.
  • Kompanija koja se bavi uslužnom delatnošću u vrlo kompetitivnoj industriji je imala dugogodišnji problem saradnje između sektora. Analizom smo utvrdili da je uzrok tome zanemarivanje procedura, koje su postojale samo na papiru. Zajedno sa ključnim predstavnicima svih sektora smo tokom više zajedničkih fokus grupa kreirali nove procedure, koje su realne, primenljive i prihvaćene od svih strana. Ono što je ključni doprinos je što su tokom tog procesa identifikovane i razrešene tačke nesporazuma između sektora, čime je povećana efikasnost cele kompanije.

 

 

 

Zainteresovani za ovu uslugu? Slobodno nam pišite!

Konsultujte nas

TIM Centar je za kompaniju Peštan sproveo vrlo kompleksan projekat analitičkog vrednovanja radnih mesta, uz prethodno optimizovanje organizacijske strukture. Iako je naša kompanija vrlo kompleksan sistem sa oko 1.000 zaposlenih i preko 120 različitih radnih mesta, konsultanti TIM Centra su u vrlo kratkom roku realizovali ovaj zahtevan projekat, pri tom vodeći računa o svakom detalju. Posebno bismo istakli odlično vođenje procesa određivanja koeficijenata za plate, gde su obezbedili pravednost i objektivnost, što je omogućilo da se ovaj sistem uspešno održava već dugo godina u našoj kompaniji. Pored velikog poverenja u njihovu stručnost, istakla bih entuzijazam, fleksibilnost i drugarski pristup ekipe iz TIM-a, zahvaljujući čemu je saradnja sa njima pravo zadovoljstvo.

Jelena Petković - Izvršni direktor, Peštan